Nyílt nap a kecskeméti Termostar Kft.-nél

2015 már 5
Megosztás
gyerekek a Termostar kft-nél

A gyerekek uralták csütörtökön a kecskeméti Termostar Kft. központi telephelyét. Bejárták az üzemet, miközben játékos kincskereséssel egybekötve tágult a környezettudatos világképük.

 

Március 6. nem csak az Energiatakarékosság Világnapja, hanem egyben a Távhőszolgáltatás Napja is, hiszen a két fogalom szorosan összetartozik  és csakis egymástól lehetnek hatékonyabbak. A Kecskeméti Termostar Kft.  minden évben él a számukra kiemelt jelentőségű eseménnyel, így az idén is - március 5-én és 6-án - kétnapos programsorozatot rendezett, kiemelten fókuszálva a gyerekekre, valamint az ifjúságra, hangsúlyozva: a környezettudatos gondolkodást nem lehet elég korán elkezdeni.

Ennek okán a rendezvény első felvonása nyílt nappal és üzemlátogatással kezdődött, óvodások, általános, valamint középiskolások részére, de akadtak felnőttek is szép számmal, akik kíváncsiak voltak arra, hogy milyen technológiával, illetve mennyi munkával lesz meleg a radiátor és a víz az otthonukban.

Csütörtökön délelőtt az első látogató-csoportokat személyesen Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Elmondta: a nyílt nappal nem csupán az a céljuk, hogy a Termostar Kft. hétköznapi munkájának a bemutatásával közelebb kerüljenek a fogyasztóikhoz, hanem ezen az eseményen keresztül szeretnék megismertetni az érdeklődőket a hatékonyabb energiafelhasználás lehetőségeit célzó terveikről. Hozzátette: erről szól majd a pénteki szakmai konferencia is Kecskeméti Ifjúsági Otthonban, illetve ennek jegyében lettek meghirdetve a gyermek - és ifjúsági alkotói pályázataik, amelyre nagy számban érkeztek alkotások. Bejelentette, hogy az idei nyílt nap sem telik el játék nélkül, a gyerekek az üzem irányított bejárása során apró kis “kincseket” gyűjtenek majd, a felnőtteknek viszont lehetőségük van arra, hogy megtippeljék a Termostar Kft. ügyfélszolgálai bejárata előtt kiállított fenyő fatuskókból aprítékolt és másra már nem használható száraz erdei fahulladék elégetésével hány köbméter földgáz válthat ki a kecskeméti távhőszolgáltató társaság. A tippelő játék fődíja egy úgynevezett öko-hátizsák.

A játék szabályzatát és részleteit az alábbi linken keresztül olvashatják el:

http://termostar.hu/uploads/jatekszabalyzat/jatekszabalyzat.pdf

Barangolás és kincskeresés

A nap első gyerekcsoportja a Bocskai Utcai Gyakorló Óvoda nagycsoportosai voltak, őket a Lánchíd Utcai Általános Iskola legfiatalabb tanulói követték. Az első állomás természetesen a munka- és balesetvédelmi oktatással kezdődött, ahol a kicsik munkavédelmi sisakot kaptak, majd megtekintették a hatalmas gázmotorokat. 

A Termostar Kft. üzemtermeiben különböző állomások és több kincsesláda várta a gyerekeket, amelyeknél szakavatott előadó kérdezgette őket a legfontosabb természetes energiaforrásokról, úgy mint a nap, a szél, a víz és a föld. 

Az energianyerést és annak útját szemléltetőábrán követhették a gyerekek. A helyes válaszokért a kicsik matricákat kaptak, amelyeket beragaszthattak az erre szolgáló információs füzetükbe. 

Az utolsó feladat-állomáshelyen az ökolábnyom fogalmával ismerkedhettek meg, majd egy hőkamerás csoportfelvétel elkészítését követően fejeződött be a nagy Termostar-túra. 

A gyerekek nagyon élvezték az izgalmas nyílt napot és amikor rákérdeztünk, mi volt számukra a legjobb a mai napban, szinte kórusban azt válaszolták, az, hogy kaptak egy négyszínű varászceruzát.