Nyitásra kész a kecskeméti műjégpálya

2013 okt 26
Megosztás

A városvezetés régóta álmodozott róla, a vállalkozói szféra megvalósította. A gokart stadion mellett elkészült az első kecskeméti műjégpálya, amely hokimeccsek bonyolítására is alkalmas.

 

A Dél-Alföld egyik legismertebb technikai sportlétesítménye a kecskeméti BirizdoKart Gokart pálya, melynek üzemeltetője a Biancoop Zrt. A cég folyamatosan fejleszt azért, hogy a város lakossága, valamint a stadion szállodájában megszálló vendégek minden téren a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásokat vehessék igénybe. A fejlesztéseknek köszönhetően egy újabb fejezet zárul le idén novemberben, amikor a gokart pálya mellett átadják a szabadtéri műjégpályát.

A további fejlesztések által  lehetőség nyílik majd a korcsolyázás mellett műkorcsolya-versenyek lebonyolítására, illetve a pálya - a méreténél fogva - alkalmas jégkorongmérkőzések megrendezésére. Természetesen lehetőség van a helyszínen korcsolyabérlésre valamint az alapok elsajátítására is oktatók segítségével. Tavasszal pedig kezdődhet a tenisz-szezon, amely a technikai sportcentrum újabb fejlesztésének köszönhető. 

A jégpálya az Új Széchenyi Terv keretein belül valósult meg. A beruházás teljes összege mintegy 250 millió forint volt, amelyből 174 millió forintot az Unió, illetve a magyar költségvetés közösen biztosította.

Címke: