Nyomozást rendeltek el az arrogáns kecskeméti vezető lelkész ügyében

2018 júl 16
Megosztás
Kuti József

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Kecskeméti Református Általános iskola iskolatitkárának feljelentése alapján - tudta meg a Hírösvény Balázsné dr. Busku Teréziától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivő ügyészétől.

Több kecskeméti médiumban is megjelent korábban, hogy Némedi Lajosnét, a kecskeméti Református Általános Iskola iskolatitkárát — aki 23 éve dolgozik az intézményben — két éve négyszemközti beszélgetésre hívta ki az iskola folyosójára Kuti József főtisztelendő úr, az igazgatótanács elnöke. Azért a folyosóra, hogy a beszélgetésnek ne legyen tanúja az általa nem kedvelt és az idei tanév végén menesztett igazgatóasszony, dr. Szabó Ildikó. Kuti József arrogáns módon kérte számon az iskolatitkárt, hogy miért zavarta meg a gazdasági hivatal áhítatát. Némediné rácsodálkozott, mert nem volt arról tudomása, hogy munkaidőben ott lelki gyakorlat zajlik. Kuti főtisztelendő úr erre ellentmondást nem tűrő módon el kezdte kioktatni, majd amikor Némediné megpróbált eltávozni, megragadta a karjánál és ott tartotta. A karjának megszorításával fájdalmat okozott neki, és a nyomokról látlelet is készült. Ezt követően bementek az irodába, ahol a megbocsájtás jeleként kezet fogtak, de az eset az iskolatitkárt nagyon felzaklatta, amelyről a következőket írta beadványában:

„2016. június 16-án Kuti József kecskeméti vezető lelkész verbálisan és tettlegesen is abúzust követett el ellenem, ezzel alkalmazotti és női mivoltomban mélységesen megalázott.”

Némediné az esetet másnap jelentette Varga Nándor elnöklelkésznek, akit nem lepett meg Kuti József viselkedése, ennek ellenére nem tett határozott intézkedéseket az ügyben.

Az eset azért most látott napvilágot, mert egyre nagyobb a feszültség a Kecskeméti Református Egyházközösségen belül a vezetőségnek a fentihez hasonló, ellentmondó magatartást nem tűrő viselkedése miatt.

A feljelentés elfogultságból került a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségre.