A nyugalmukért aggódnak a Spar miatt a máriavárosiak

2017 május 30
Megosztás
Jász utcai tormási szervíz

Nem örülnek Kecskeméten a Máriavárosban élők a Jász utcán létesítendő Spar áruház miatt. Érveik szerint egy multi nem ide való, mert megnövekszik a városrész forgalma. A környező utcákban élők  a nyugalmukat féltik, főleg a hétvégi a nyitva tartás miatt.

Mint arról beszámoltunk: a Spar Magyarország Kft. vásárolta meg a Jász utcán a Tormási autószalon és szerviz telephelyét, ahol áruházat kíván létesíteni. A Spar megvette még hozzá a szomszédos, egykori Autóklub és műszaki vizsgáztató állomást is, ahol a tervek szerint az áruház parkolói lennének.

A Spar a Balaton utcai társasház-építési láz miatt vetett szemet a környékre, mert a térség egyre növekvő népessége mellett csak kis boltok szolgálják ki az ott élőket.

A Jász utca környéki lakók többsége azonban nem örül az élelmiszer-kereskedelmi lánc harmadik kecskeméti üzletének.

Érveik szerint egyrészt a Jász utca forgalma tovább nőne, nem beszélve arról, hogy Nyíri úti csomópont már így is bedugult a reggeli, valamint a délutáni csúcsforgalomban. Pont ennek okán vélik azt, hogy a Spar vásárlói majd a Jász utcából nyíló kis, csendes utcákon keresztül akarnak majd kijutni a Nyíri útra, valamint a nagykörútra.

Soltész Szilárd ingatlanszakértő, aki a szomszédos Jégvirág utcában lakik, a Hírösvénynek azt mondta: a nyugati országokban elképzelhetetlen, hogy egy családias lakóövezetbe egy multi áruházat létesítsen, mert akkor az a térség elveszti a települési besorolását, meg persze a varázsát és így elértéktelenedik. Hozzátette: az ilyen jellegű városrészben épp az a vonzó, hogy csekély a forgalma, a gyerekek az utcán is játszhatnak a lakók pedig megelégszenek a kis boltok kínálatával, mert ne legyenek illúzióink, a versenyt nem fogják ők sem tudni felvenni a nagyáruházzal.

A Hírösvény már egy hete megkereste írásban a Spar Magyarország Kft.-t a létesítendő áruházzal, illetve a felmerült aggályokkal kapcsolatban, de kérdéseinket eddig nem méltatták válaszra.