Önvédelemre hivatkozik “cicus” gyilkosa

2017 szep 12
Megosztás
prostituált gyilkos tárgyalása

Furcsa, zavaros szemléletű az a férfi, akit egy kecskeméti, kettős életű nő meggyilkolásával vádolnak  és tévékamerák keresztüzében kezdődött meg kedden a büntetőpere dr. Fodor Endre tanácsa előtt. A tárgyalás a meggyilkolt nő férje levelének a felolvasásával kezdődött, amelyben az özvegy azt kérte a bíróságtól, hogy a felesége bemocskolásának az elkerülése miatt zárt ülésen tárgyalják az ügyet, mert ő a mai napig nem hiszi el, hogy kedvese a munkája helyett prostituáltként kereste a kenyerét. Dr. Fodor Endre a jogszabályokra hivatkozva elutasította a férj kérelmét, a per nyílt tárgyalás keretein belül zajlik.

A nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolt B. Gábor pék, két műszakban dolgozott, hogy élettársát, annak gyermekét, illetve a közös gyermeküket eltartsa. Az albérletük díját, és a rezsit rendszeresen fizette, de a többi pénzt pókerre, Tippmixre, valamint sorsjegyre költötte. Tartozásai egyre halmozódtak, már több százezer forinttal tartozott munkaadójának.

Időszakosan, hogy pénzt szerezzen, önmagát is meghirdette  szexuális szolgáltatások címén az interneten, hetero, illetve homoszexuális kategóriában, de nem sok sikerrel.

Rendszeresen bújta az Internetet, pornót nézegetett, illetve prostituáltakat. Így akadt a világhálón a “cicus” fedőnévre hallgató, kitakart arcú, csinos, szőke kecskeméti hölgyre, akiről minden élménybeszámoló maximális elégedettséggel beszélt, főleg a kedvességét emelték ki. “Cicus” amúgy férjezett volt, aki nem tudott arról, hogy felesége kettős életet él és irodai munka címén napközben férfiakat fogad egy általa 2012 óta bérelt belvárosi lakásban, a szolgáltatásaiért pedig pénzt fogad el. 

A vádirat szerint B. Gábor azért döntött “cicus” mellett, mert nála az aktus után kellett fizetni, ő pedig elhatározta, hogy nem fog, sőt épp a prostituálttól fog a végén pénzt szerezni. Terve tragédiával végződött és az ő sorsa is ezzel megpecsételődött.

Strici nélkül

2016. június 13. napján B. Gábor felhívta “cicust” a meghirdetett telefonszámon, majd megegyeztek abban, hogy másnap találkoznak és az aktus 11 ezer forintba fog kerülni. A vádlott férfi ezt követően felhívta a kollégáját, valamint a főbérlőjét, akikkel közölte, hogy másnap rendezni fogja a tartozását. A találka napján, azaz június 14-én reggel kerékpárral indult el otthonról, magához vett egy fém nyelű, mintegy 12 cm pengehosszúságú kést, valamint egy sporttáskában váltóruhát, kesztyűt és 10 óra magasságában felment a sértett bérelt lakására - áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádiratában. Az ügyészség szerint a szexuális együttlét után a sértett kérte, hogy fizesse ki,  a vádlott azonban közölte, hogy nincsen pénze, majd a táskájából elővette a kést, követelve, hogy a nő adjon neki pénzt. Vita alakult ki közöttük, B. Gábor megpróbálta befogni a nő száját, hogy ne kiabálhasson, mire az megharapta a férfi kezét. Ekkor a vádlott feldühödött, a jobb kezében tartott késsel, közepes erővel többször megszúrta a nyakán a nőt, aki a kezei feltartásával próbált védekezni. Amikor a sértett a szúrások következtében már a földre került, a vádlott tovább folytatta a sértett szurkálását, amely során egy felülről-lefele irányuló, közepes emberi erejű szúrás nem a sértett nyakát, hanem a mellkasát érte. A szúrások következtében a nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe. B. Gábor miután látta, hogy a keze is több helyen megsérült, megmosdott, másik pólót vett fel, amely szintén a táskájában volt, majd értékek után kezdett kutatni. Az elvérzett nő pénztárcájából elvitte a benne lévő negyvenezer forintot és elhagyta a lakást. A kést eldobta, a ruháit pedig elrejtette a volt KTE pálya közelében.

A nő holttestére aznap este a főbérlő talált rá, aki értesítette a rendőrséget. A nyomozók a nő telefonjának utolsó hívásai alapján azonosították be a tettest, akit reggel már elő is állítottak a rendőrségen. 

A tettes vallomásai a vérfürdőről

Mivel B. Gábor a tárgyalóteremben nem tett nyilatkozatot, így felolvasták a rendőrségi vallomásait, amelyekben a következőket mondta el.

A párjától nem kapott kellő szeretet, ezért próbált meg más úton nőt találni magának. Cicust az interneten keresztül fedezte fel, igazából bensőséges kapcsolatot szeretett volna vele kialakítani. A találkán a nő harisnyatartóban, melltartóban várta, adott neki egy törölközőt és kérte fürödjön le. Azt aktust követően beszélgettek és a nő megmasszírozta. A nő a végén kérte a kialkudott pénzt, de B. Gábor bevallotta neki, hogy nincsen pénze, de ha úgy gondolja, hívjon rendőrt - áll a férfi  vallomásban. Már indult volna, amikor észrevette, hogy a nő kezében egy kés van és a pénzt követelt tőle. Dulakodni kezdtek, e közben sérült meg a nő nyaka. Aztán a nő elernyedt és minden csupa vér volt. Pánikba esett, összekapkodta a ruháit és elmenekült a helyszínről, majd a kést eldobta a ruháit pedig elrejtette. Ez volt B. Gábor első érdemi vallomása a rendőrségen, majd később tett egy másikat, amelyben már önmagát kiigazítva kitér a nőn lévő több késszúrás okára. Ebben a vallomásban nem a szeretetlenségére hivatkozva, hanem a szerencsejáték-függőségének az ellensúlyozása érdekében fordult, kikapcsolódásképpen a prostituálthoz. Az aktust követően a férfi azt állította, hogy elővette a pénztárcáját, amelyben negyvenezer forint volt és fizetni akart, de a nő kikapta kezéből a tárcát, majd egy késsel közelített felé, hogy megszerezze az összes pénzét. A nő leteperte és ráült, megpróbálta megszúrni, de B. Gábor elhárította a szúrást, amelytől megsérült a keze, majd tovább dulakodtak és a kés a nő nyakába szúródott. Ekkor sikerült felállnia, de a nő kivette a nyakából a kést és újra támadott, amely során újra és újra megsérült. Ez többször is megismétlődött, mire a nő elgyengült. A férfi a látványtól rosszul lett, pihennie kellett, mire el tudta hagyni a lakást. B. Gábor egyébként a helyszínen készített rendőrségi felvételeket sem tudta megnézni. A férfi elmondása szerint fel akarta adni magát a rendőrségen, de úgy volt vele, szeretné még látni a családját. Hazament, a rendőrök reggel jöttek érte.

A nyomozás során kiderült, hogy egy olyan fémnyelű kés hiányzik a férfi és élettársa lakásának késkészletéből, amellyel a gyilkosságot elkövették.

A per tanúk meghallgatásával novemberben folytatódik.