Órák múlva halt meg a sürgősségin

2014 már 21
Megosztás
kecskeméti megyei kórház

Fél napig jajveszékelt a sürgősségin. Azt hitték: fájdalmait a bordatörése okozza. Meghalt, a család az orvosra támadt, rendőrök védték meg. Svébis főigazgató a boncolás eredményére vár.

 

Az 53 éves K. István 2014. március 20-án, csütörtökön délután elhunyt a kecskeméti megyei kórház sürgősségi osztályán. Órák óta volt már ott, a várakozók felhívták lapunkat és kérték, jöjjön ki valaki, mert nem bírják hallgatni a férfi jajveszékelését. 

Láttuk, hallottuk, amint K. István az előtérben egy ágyon fekve csak azt hajtogatta, hogy jaj, jaj Istenem, meg fogok halni. Később pedig egyre csak azt hajtogatta, hogy mindjárt meghalok. A jóslata, sajnos, beigazolódott. 

Amíg munkatársunk megpróbált utánanézni,  vajon miért nem foglalkoznak a férfivel, hiszen nem volt zsúfoltság és tömegbaleset, addigra az összes osztályos orvos pánikszerűen eltűnt. Kiderült, újraéleszteniük kellett menni, mégpedig K. Istvánt.

A sürgősségi osztály egyik szobájában folyt a harc, amely előszőr sikerrel kecsegtetett, a szíve megindult, de aztán elvesztették a férfit.

Kiderült: K. István előző nap járt a kórház traumatológiai osztályán, ahol megállapították, hogy bordatörése van, amely akkor történt, amikor leesett lovaskocsijának a bakjáról. Más problémát nem találtak nála, pontosabban, voltak bizonyos kórelőzményei, mint például cukorbetegség, de arról K. István azt nyilatkozta az orvosnak: az nem az ő betegsége, hanem a testvéréé, akinek nincsen TAJ kártyája, hanem az övével volt korábban a kórházban.

Mindezek után szerdán K. Istvánt hazaküldték.

Csütörtökön azonban már annyira rosszul érezte magát, hogy behozták a sürgősségi osztályra, ahol látván a bordatöréssel kapcsolatos kórelőzményt, úgy voltak vele, az bizony mellkasi fájdalommal jár, nem kezelték úgy, mint akinek sürgős ellátásra lenne szüksége.

Néhány órás jajveszékelés után meghalt. 

Értesítették a hozzátartozókat, akik miután meglátták a halott férfit óriási patáliát csaptak. K. István fia nekirontott az egyik orvosnak, azt mondta: nem csináltatok semmit, hiába könyörgött az apám az életéért, de ti akkor sem tettetek érte semmit! 

A férfit a család próbálta megfékezni, majd a biztonsági őrök. Végül a másodpercek alatt a helyszínre érkező rendőrök tudtak csak rendet tenni, kivezették a családot az osztályról a mentőfeljáróhoz, miközben a várokozók  közül többen megjegyezték, szegény fiú, igaza van, tényleg nem foglalkoztak az apjával. 

A két fiatal rendőr - miután tájékozódott az esetről - őszinte részvétet kívánt a családnak és kérték, hogy távozzanak.

A halál okát firtató kérdésünkre az orvosok nem válaszoltak. Kiderült, hogy a kórház számítógépes rendszerébe sem vezették fel másnap reggelig az okot.

Írásban megkerestük a kórház sajtóosztályát, ahol azt válaszolták, hogy a főigazgató úr megvárja a boncolás eredményét és ezt követően fog majd nyilatkozni.

Sokan remélik, hogy Svébis Mihály, főigazgató, a Magyar Kórházszövetség elnöki várományosa rendbe teszi végre a sürgősségi osztályon uralkodó állapotokat és viselkedést, hiszen, már a megyei kórház több osztálya is panasszal fordult miattuk a vezetőséghez, mert rendre indokolatlanul veszik igénybe a szakorvosaikat.

A rendőrség szóvivőjének közlése szerint az eset kapcsán senki ellen nem indult eljárás és pénteken délutánig a család részéről sem érkezett feljelentés a halálesettel kapcsolatban.

 

 

 

 

Címke: 

Hozzászólások

ilyen azonnal megjelenik az újságokban,de az sosem hogy a beérkezők 80%-a olyan baromságokkal érkezik hogy nyomjuk ki a pattanást a karján mert neki derogál azt megtennie.S hogy azt amikor rátámad az agresszív beteg és akár részeg ember a dolgozóra ...akkor ha megvédi a dolgozó magát,akkor az előbb említett azonnal feljelentheti a dolgozót!Mivel a beteg bármit megtehet,hiszen a kórházi dolgozók csicskák illetve szolgák,cselédek!Hogyha pedig el mondják a beérkező betegsége miatt nem szabad leszállnia a fekvőkocsiról akkor azt rendszeresen figyelmen kivűl hagyják a betegek,s így kell dolgozniuk az SBO-n!! MIND A NŐVÉRNEK,FIÚNAK,ORVOSNAK!!! s az említett beteg is aki meghalt bunkó és agresszív volt a személyzettel!Egyik őt szállító fiút meg is fenyegette egy késsel hogy mindjárt leszúrja! Kérdem én,miért is dolgozzanak ott ezek az emberek ha ezt kapják az emberektől?!

Az én anyukámmal sem foglalkoztak,mikor súlyos agyvérzéssel beszállították anno,több óráig vizsgálgatták,meg sem moccanhatott az fekvőágyon,be is pisilt,aztán a sok várakozásba egy újabb agyvérzést kapott a "vizsgálatok"alatt,ami után az intenzíven kötött ki,és mivel a késői beavatkozás hozzájárul ahhoz,hogy 2 hónapi haldoklás után eltávozott tőlünk.Pedig még itthon a mentőben a saját lábán szállt be és sürgősségin romlott meg az állapota.Ennyi erről.Kérdem én:minek fizessük a tb-t?

Szemtanúja voltam, amikor a férfit behozták a SBO-ra. Ott durván beszélt a mentőssel és a jajveszékelés mellett elég "cifra" kifejezéseket használt. Ennek ellenére a mentős többször kérdezte őt az állapotáról.
Még a röntgen öltözőjében hallottam, ahogyan próbálják a felvételekhez mozgatni, ügyelve arra, hogy a legkisebb fájdalommal járjon azok elkészítése. De például az nem feltételezhető, hogy a feleség által adott tabletta - ami nem tudom mi lehetett - és a kórházban adott fájdalomcsillapító együttese okozhatta a hatást? (Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a tényt akár az őt kezelők, akár a cikk írója tudja-e?!)
A következő óra-órák történését nem tudhatom, de az határozottan nem igaz, hogy az ellátást nem kezdték meg az ott dolgozók!
Kénytelen-kelletlen megfordultam korábban is a sürgősségi osztályon, de soha rosszat nem tapasztaltam. Várni kell az ellátásra? Igen... Mindenhol. Bankban, orvosi rendelőben, postán... Itt pedig még arra is, hogy a valóban sürgős eseteket hamarabb látják el.
Még mielőtt bárki fejében megfordulna, hogy a mundér becsületét védem: NEM! A munkám máshol, másról szól, mindazonáltal úgy gondoltam pár gondolatot hozzáfűznék, hogy a kép árnyaltabb legyen.
Szerettem volna védelembe venni az ott dolgozókat.
Azt mindenki tudja, milyen feltételekkel, milyen körülmények között és milyen bérezéssel dolgoznak. Gondolom az osztályon szívesen veszik bárkinek jelentkezését, aki - akár csak egy napra is- cserélne bármelyikükkel. Bőven jutna ott "kaland" azon bátraknak, akik ezt felvállalják. Például egy ilyen, ahol a "kedves" beteg arrogáns, iszonyúan ápolatlan és a kórelőzménye sem világos.
...és igen, szeretnénk hinni, hogy minden esetben van egy fehér köpenyes, de sajnos ők sem istenek...

Sajnos tapasztalatból mondom hogy a Kecskeméti Korház sürgöségije egy sintér telep. Anyosomat be vitte a roham mentő este félhétkor és kitették a folyosóra és éjfélkor már én kiabáltam, hogy meddig szenvedtetik még, erre kiszoltak , hogy jöjjön be, közben egy hordágyon feküdt mozdulatlanul. Majd megkérdeztem, hogy mégis, hogy menjen be talán beevezzen? Az orvosnak akart feljebb állni, mondtam hogy tv-t meg újságot hívok, majd jópofiztak nekünk. Ez az év korháza!

Nagyon jó lenne már végre valaki rendbe tenné a sürgősségit!!! Hozzáértő orvosokat raknának oda. Semmi bajon a kezdő vagy gyakorló orvosokkal, de mikor élet-halálról van szó, akkor oda gyakorlat és tudás kell. Nem lehet az emberek életével játszadozni.
Az én édesapámat három óra múlva a felvételtől hazaküldték, /felvétel előtt is vártunk két órát/ nem vették észre, hogy infarktusa van!!!!! Pedig ez volt már a negyedik, ha jobban megnézték volna a kórtörténetét, kikövetkeztethették volna!!!! Nem a biztonsági őröknek kellene pattogniuk, míg beviszik a beteget a váróba, és addig ott parkolnak az emberek mert nincs másutt lehetőség, hanem a beteget kellene normálisan ellátni az orvosoknak. Meg mellesleg megoldani a sürgősséginél, ne csak 1 autó számára legyen hely, aki sürgős beteget visz, és nem vesz igénybe mentőt!!!

Ez komoly? A mentőssel kiabáló, Őt segítő beteghordót késsel fenyegetőző, nővéreket orvosokat megtámadó SZENNYEDÉK, és még van képük az újsághoz fordulni!! Ezeket akarják integrálni, felzárkóztatni?? Úr Isten! Csőcselékként viselkedő a civilizációs közegbe beilleszkedni nem tudó és nem is akaró, falkában kiba..ott kemény indaeurópai bagázs. A TAJ kártyát kölcsönadja a testvérének, nézzünk már utána !!!!!!- mennyit is fizettek be az egészségi ellátásért? A becsületesen dolgozó emberekről a bőrt is lenyúzzák a TB befizetésével, halál esetén mégse csődülünk össze 30-an hogy terrorizáljunk, életveszélyesen megfenyegessünk egészségügyi dolgozókat. Válasszanak maguk közül egy sámánt "oszt gyóógyíítsá áz űket", vagy a nemzeti szocializmus német munkáspártja!

Colos13!
Itt a pont!!! Oszt jónapot!

Köszönöm!

Részvétem a családnak! Sajnos előfordul ilyen eset, főképp a Sürgősségi Ostályon, hiszen oda érkeznek a betegek a megye több településéről is. Több dolog azoban elgondolkodtató: Miért érdeke a sajtónak, hogy a család személyiségi jogait sértően címlapsztorit csináljon egy ilyen szomorú esetből? Hogyan állíthat információkat a kórház informatikai rendszerének adatairól? Miért nem ad tájékoztatást arról, hogy mit is keresett ott pomtosan az újságíró?
Mindez azért felháborító, mert a Sürgősségi Osztály dolgozói emberfeletti erővel kűzdenek a betegekért, amit személyesen is tapasztaltam két különböző alkalommal is. Éppen akkor például, amikor egy másik osztály szakorvosát hívták kozultációra hozzám, hogy gyorsítsák az ellátásomat. Mit tehetnek arról, hogy több település betegeit is el kell látniuk. Nem az ott dolgozó orvosok, nővérek és ápolók tehetnek arról, hogy ilyen körülmények között kell ellátniuk feladatukat.

Az előbbiek alátámasztására bemásolom, mit írtam az osztálynak az utlsó ottlétem alkalmával. A reális ítélet érdekében:
"Tisztelt Kórházvezetés!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Sürgősségi betegellátó osztály vezetésének és dolgozóinak, kérem továbbítsák számukra levelem!
Tisztelt Főorvos Asszony, Petra doktornő és valamennyi kollégájuk!
Köszönöm Önöknek azt az emberfeletti, megfeszített munkát, amellett bátorító kedvességet és türelmet, amit az idő alatt tapasztaltam, míg hozzátatozómat ellátták.
Amíg ott vártam, aggódtam és figyeltem Önöket, amint próbálnak a tömött váró valamennyi betegén egyszerre segíteni egyre csak Lou Holtz amerikai rögbi edző
és televíziós kommentátor szavai jártak a fejemben: „A képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni.”
És Önök valóban nagy tehetséggel, a közismerten is nehéz helyzetben valami csodálatos belső motiváció folytán kiváló munkát végeznek.
Köszönöm a magam és hozzátartozóm nevében is munkájukat!
Békés és Boldog Karácsonyi Ünnepekt kívánok az osztály valamennyi dolgozójának!
Üdvözlettel: egy beteg hozzátartozója"

Bár nyilván a betegeknek is meg kell ütni a kulturáltsági szintet, de a Sürgősségi osztály színvonala kritikán aluli. Talán még bukaresti kórházban is jobb ellátást kapnak a rászorulók. Sajnos Kecskeméti lakosként félek attól, hogy itt történik velem valami, mert ki tudja mi lesz az ellátás utáni vég kifejlet.
Mamámat a SBO miatt veszítettem szinte el.
' egyszerű váltóréssel került be amit otthon szenvedett amint felbukott a porszívó zsinórba. Szerda délután étlen szomjan került be a kórházba aminek az ellátó orvos örült is, hogy mindjárt műthetik is. A műtétre péntek reggelre került sor addig se infúzió se étel se semmit nem kapott. Végül szakadó hóesésbe 1 szál pongyolába haza is küldték hordágyon. Egész éjjel agonizált, végül reggelre vissza a kórházba mentővel, ott infúzióval alig bírták helyre hozni. De sajnos többet már nem kívánta az ételt így egyenes úton leépült és elvesztettük.

Ne keverjük össze az SBO-t a traumatológiával.

Casiopeyanak - szeinted a sürgősségin műtenek? Szerinted a cikkhez tartozó, amit írtál?
Az tény, hogy a kórházban nincs minden rendben, vannak osztályok, ahol botrányosak az állapotok, biztosan nem a kecskeméti az év kórháza és biztosan nem így kellene működtetni az egésségügyet az államnak. De botrányos ez a cikk, hogy mit meg nem enged magának egy újságró. Az, hogy eleve előítélettel viseltetik, talán magyarázat arra, hogy feltehetően ő sem arra sétált. Persze, ha segtségre szorult volna másként gondolkodna. Minden osztály ballépését a sürgősségin kell helyrehozni? Felháborító, hogy ilyen cikkel szeretne hírnevet valaki!

Új Ptk. 2:43. § A személyiségi jogok sérelmét jelenti különösen g) a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog megsértése. (...) 2:48. § (1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.
Ha kicsit is tájékozott a család nagy pénz szakíthat.......

Hány ember szomorú történetét kell még itt olvasni ahhoz hogy a Svébis úr tegyen már valamit ami az SBO-n történik.Ott úgy meghallhat az ember hogy észre sem veszik sajnos én is töbször kénytelen voltam ott kikötni de alig vártam hogy reggel legyen volt amikor éjjel kiküldtek.Ezt az esetet is meg fogják magyatrázni akkorra a dokik korrigálták úgy a dolgokat hogy az elhunyt volt a hibás.

Többen hozzászólnak egy tragikus történethez,amelyhez most én is hozzá szeretnék szólni,és elmondhatom hogy orvosi mulasztás történt. Mivel a beteg aki elhunyt jajveszékelve segítséget kért,és ilyen segítség kérés melett nem a mentősnek volna a beteg mellet a helye hanem az szakorvosnak. A tragikus halál előtt a beteg szintén a kórházban volt,akit haza bocsátottak érdekes módon páróra hosszára rá meghal a beteg szintén az sbo-n. Sokan írják,hogy agresszyív volt a beteg ezt megtudom érteni amikor valaki kapálózik az életéért,és figyelmen kívül hagyják a fájdalmait,és a segítség kérését. Senki sem segített neki,és fájdalmai közt elhunyt egy sürgősségi osztályon előre kell venni a nagy fájdalmat érző betegeket ,és nem figyelmen kívül hagyni. Elmondhatom,hogy a betegg nem infarktusban halt meg mert aki infarktust kap annak nincsenek órák hosszán át fájdalmai,az én véleményem szerint a beteg akit én személyesen ismertem elhanyagolt küllemü volt mivel ő vashulladékkal foglalkozott. A kivolta miatt félre volt tolva a folyosóra,és figyelmen kívül volt hagyva a jajveszékelése. Amikor a beteg elhunyt ekkor dugták össze a fejüket az orvosok,és probálták ujra éleszteni. Ha előbb nyujtank segítséget erre nem kerül sor megértem a hozzátartozok felháborodását ,ezért kérem őket,hogy teljes különálló boncmesterekkel boncoltassák meg mert ez az elhunyt a lovaskocsiról esett le a halála előtt órákkal megállapították,hogy oldalborda törést szenvedett de az az oldal borda okozhatott vérzést vagy valamelyik szerv úgy megsérült,hogy a halálhoz vezetett. Akkor mi történt itt ha nem orvosi mulasztás? Kérem az elhunyt családját,alapos kivizsgálást kérjen,és ha a kórház hibázott azt perelje be. Ugyanekkor elmondom azt,hogy a hozzátartozok felháborodása jogos volt.

A családnak igazat adok hiszen 2011-ben engem nagyfokú agyvérzéssel vittek be a Kecskeméti SBO-ra,ahol 5-6 órát várattak mire megnézett egy orvos,mikor kiderült,hogy nagy a baj akkor kapkodtak. Kérdem én mit csináltak több órán keresztül az orvosok???

Talán érdemes lenne megnézni, hogy naponta mennyi beteg kerül az SBO-ra, kb. 100-200 beteg érkezik különféle panaszokkal, és megnézni, h. erre mekkora személyzet áll rendelkezésre.Egy beteget min.15 perc ellátni a vizsgálóban. És az csak az alap, ezután jön a többi vizsgálat, ahova betegszállító visz. Ezek eredményeire igen csak sokat kell várni, emiatt szoktak elégedetlenkedni a betegek és a hozzátartozók, holott ez nem az Sbo hibája.1-1 leletre 3 vagy akár több órát is várni kell. Sokan kikerülik a háziorvost és mondva csinált dologgal bemennek, h. ne kelljen nekik kivárni a szakrendelésekre való időpontot. Nem az SBO személyzetében kellene keresni a hibát, hanem a kórház vezetésében. Ugyanolyan emberek az ott dolgozók, mint a betegek.Ők sem képesek 5-6 ember munkáját egyszerre elvégezni. És mégis érdemes megnézni, h. a legtöbbjük még az agresszív beteggel is igyekszik kedvesen, megértően beszélni.A betegek 70-80%-a pozitív visszajelzéssel vannak az ott dolgozók felé, csak erről nincs információ.

A sok okoskodóknak csak annyit szeretnék mondani , ha az ők apjuk járt volna igy, vagyis más hibájából veszítik el,akkor is ez lenne a véleményük? És ne a ruházat alapján állapítsák meg a sürgősséget.

Érdekes, hogy egyes hozzászólók szerint minden orvos inkompetens, bezzeg ők 5 évadnyi dr House és Grace klinika után képzett orvosok, akik pusztán a korelőzményekből képesek diagnózist felállítani, mindenfajta vizsgálat nélkül. Számukra van egy rossz hírem: az az ember is elhunyhat, aki kórházban van, mivel (normál esetben) az emberek akkor mennek kórházba, főleg az SBO-ra, ha komoly baj van. Az pedig, hogy az orvos megtesz minden tőle telhetőt, sajnos nem minden esetben garancia.
A01.: Ha az orvosok tényleg nem tettek volna valamit a nagyfokú agyvérzésednél, akkor nem valószínű, hogy kommenteket írogatnál.

Igazad van ha nem tettek volna valamit akkor mos nem kommentelnék,csak az a helyzet,hogy 5-6 órán át örjőngtem a fej görcstől a váróba. Anyukám többször kérte az orvosokat,hogy segítsenek rajtam .segítettek is csak nem a Kecskeméti SBO-n hanem a Szegedi Idegsebészeti Klinikán,mert ha Kecskeméten múlt volna akkor alulról szagolnám az Ibolyát...A legnagyobb baj az,hogy Kecskeméten nem is tudnak ilyen esetekben komoly segítséget nyújtani még ha akarnának akkor sem!

Bizony, bizony...Kecskeméten a te esetedben nem tudnak komoly segítséget nyújtani, de úgy látom, hogy ez Szegeden sem sikerült ...Bár nyilván megtették amit lehetett, de hát ők is "hozott anyagból " dolgoznak, ezért maradtál fogyatékos. Ez nyilvánvaló kis irományod alapján, arról nem is beszélve, hogy totál elfelejetted, hogy miközben te -magadad írod !!!- örjöngtél, a sürgősségi orvosok elláttak, vizsgáltak miközben mellesleg CT vizsgálatot készítettek a beteg agyadról, fájdalomcsillapítót, infúziókat kaptál. Nyilván megoldották, hogy egyáltalán elvállaljon egy idegsebész, mondjuk Szegeden , és megpróbáljon belőled valamit faragni. Bizony időbe telik mindez, meg hát valahogy csak eljutottál Szegedre-mert bár fogalmad sincs róla, de tudd, hogy még a szállitásodat is meg kellett szervezni oda , bár lehet, te úgy emlékszel busszal mentél a szegedi műtőbe.
Hát istenem, feledékenyke vagy, rossz lehet neked. Azért a ma esti xanaxodat ne felejtsd el bevenni.
(Kecskeméten valóban nem tudnak minden problémát megoperálni ,remélem, azt a senki nem gondolja, hogy ezért is a sürgősségi a hibás ! )

Sajnálatodra közlöm veled,hogy Istennek hála de nem vagyok fogyatékos nem úgy mint TE! Ha rendesen felfogtad volna amit írtam akkor nem azt vetted volna le belőle,hogy egyáltalán nem nézett meg senki,hanem azt,hogy egy súlyos betegséggel órákat kellett várni mire valaki rám nézett és mikor kiderült a baj akkor volt kapkodás. Én ezzel azt akartam kifejezni,hogy amennyi időt várni kell az idő alatt hatszázszor feldobhatja akárki a talpát. Nekem az a véleményem,hogy lehetséges ha valaki megvizsgálta volna az elhunyt férfit akkor most senki nem írogatna ide mert elképzelhető,hogy Ő még élne!!! Hiába szájaskodsz és sértegetsz és én hiába reagálok rá az a helyzet,hogy ettől a halottat nem fogjuk feltámasztani és a családnak sem lesz könnyebb a gyász!

Nézze, értem én, hogy valamiből élni kell Önnek is. Azonban ez az iromány elképesztő felháborító és gusztustalan. Egyszerűen azért, mert telis-teli van hazugsággal, kitalációkkal, uszítással, és nem átall kérkedni azzal, hogy szvsz nyilvánvalóan többsoron törvényt sért! Az a legkevesebb, hogy fényképeket készít (gondolom, már "beszerezte" azóta a szükséges engedélyeket) de az már tényleg pofátlanság, hogy nyíltan kérkedik azzal, hogy behatolt a kórház informatikai rendszerébe, ill. onnan információkat szerzett! Vagy mivel magyarázza, honnan tudja, hogy mikor mi van a kórház számítógépes rendszerébe felvezetve, ill. mi nincs? Netán segítője, besúgója van a kórházban?
No és ki is hívta Önt oda akkor? Azt beszélik, egy családtagját vitte oda vizsgálatra - az is kamu volt?

Esetleg nem is volt beteg az említett családtag, csak szimatolni mentek oda, és a panaszai hazugságok voltak, hogy bejuthasson a vizsgálóba kémkedni és feleslegesen rabolni a dolgozók idejét? Na látja, ez ám a hányás! Emiatt esetleg nem késhetett K. István ellátása? Már amennyiben valóban késett...

Milyen jogon ítélkezik ezek után Ön bárki felett? Milyen jogon bőszíti, uszítja a szennylapját olvasókat, hergeli az embereket az orvosok, egészségügyi dolgozók ellen pont Ön? Jó lenne, ha az újságíró szakma saját becsülete érdekében kivetné az ilyen aljas módszereket használó figurákat magából, és oda jutna, ahol a helye van.

Nagyon csúnya dolg, hogy egy olyan osztályt probálnak páran meghurcolni akik segítik az embereket. Nagyon sok embernek az élete az ő kezükben van. Én csak annyit füznék és kérdeznék a cikk irójátol, hogy például megkérdezte e a másik felet vagy csak a hozzátartozokat vagy csak azt írta le amit látott. A másik, hogy például az intézmény sajtóreferensét vagy az igazgatóját megkérdezte- e hogy írhat e az ügyről cikket, mert úgye a mai világban személyiség jogok erősek.Amúgy én úgy tudom, hogy a cikk írója is azon az osztályon volt mint beteg. Őt is azok a mővérek és orvosok látták el.

Miért nem arról ír cikket, hogy amióta a hovéd kórházat megszüntették, valamint a nagykőrösi és a félegyházi kórházat hozzácsatolták Kecskeméthez, mennyivel nőt a napi beteg létszám. A kórház vezetése ennek megfelelően hány fővel bővítette a személyzeti létszámot akár az SBO-n is.Érdekes eredmény születne. De lehetne kimutatást arról is hányan veszik igénybe az SBO-t indokolatlanul.Talán nem az SBO-n dolgozokat kéne meghurcólni, amiért nap mint nap köszönet nélkül erőn felett végzik a munkájukat. A képen dolgozók is vannak remélem élnek a személyiségi jogaik adta lehetőséggel.minden kh dolgozó aláír egy adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszi, hogy 3. fél számára nem adhat ki adatokat.Ezt csak megjegyzés képpen írtam. Ha nem tudsz segíteni Ne árts!!

Miért nem arról ír cikket, hogy amióta a hovéd kórházat megszüntették, valamint a nagykőrösi és a félegyházi kórházat hozzácsatolták Kecskeméthez, mennyivel nőt a napi beteg létszám. A kórház vezetése ennek megfelelően hány fővel bővítette a személyzeti létszámot akár az SBO-n is.Érdekes eredmény születne. De lehetne kimutatást arról is hányan veszik igénybe az SBO-t indokolatlanul.Talán nem az SBO-n dolgozokat kéne meghurcólni, amiért nap mint nap köszönet nélkül erőn felett végzik a munkájukat. A képen dolgozók is vannak remélem élnek a személyiségi jogaik adta lehetőséggel.minden kh dolgozó aláír egy adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszi, hogy 3. fél számára nem adhat ki adatokat.Ezt csak megjegyzés képpen írtam. Ha nem tudsz segíteni Ne árts!!

Igen, a cikk írója hibás, hogy több órás hangos szenvedés és jajveszékelés után meghalt egy ember a sürgősségi osztályon sokak szeme láttára. A cikk írója a hibás, mert nem látta el rendesen a beteget és nem mentette meg az életét. A cikk írója hibás, hogy mindezt nyilvánosságra hozta és nem engedte csendben elsimítani. A cikk írója hívta oda a családot és tett szemrehányást, mert le akart járatni a kórházat. A cikk írója nem engedi, hogy mindezt csendben lepapirosozzák.

Nem a cikk írója a hibás, hogy meghalt valaki. A cikk írója viszont ha igazat mond, adatokat szerzett egy belső informatikai rendszerből, ami nem túl etikus. A cikk írója továbbá elgondolkozhatna rajta, hogy ha valami problémája akad a jövőben neki vagy valamely kedves hozzátartozójának (ha a korábbi komment igaz, akkor pont aznap is így történt), akkor ugyanide megy majd sírni, meg jópofizni. Azt meg, hogy nem sikerül megmenteni valakit, nem feltétlenül az ellátás elégtelensége okozza. És igen, a cikk írója a hibás abban, hogy egy család gyászából növeli az oldala nézettségét. Ha a család mulasztásra gyanakszik, megtehetik a megfelelő jogi lépéseket, valószínűleg tisztában vannak a jogaikkal. Lehet itt az igazság hős bajnokát játszani, de ne feledje: ne piszkítson oda, ahol él!

Sajnos itt is mindenkinek igaza van és közben senkinek.A saját tapasztalataim nagyon rosszak (másfél éve hajnal kettőkor a saját lábán ugyan, érkeztem a testvéremmel +25 é. szörnyű fájdalmai voltak alig kapott levegőt a körpultnál ülő doktor úr akinek nem jegyeztem meg a nevét aminek ő is örülhet annyival intézte el a segítségnyújtást,"hogy nem gondolom ilyenkor kinyitja nekem a házat?"! 10 nap múlva meghalt) tisztában vagyok vele ott is emberek dolgoznak,alul fizetve,néha saját méltóságukat semmibe véve és bizony néha a betegét is. Bár sokat segíthetett volna nem tette, sajnos függnek a betegek az ilyen orvosnak nevezett emberektől.Szerencsére vannak jó orvosok is de csak egyszer fussuk bele ilyen ellátásba és veszítsünk el valakit azt már nem lehet meg nem történté tenni!

siralmas mennyire beszűkült látóterű, szűk világban élő emberek alkotnak véleményt egy olyan helyről, ami értük van. talán itt említették, várakozni mindenhol kell. azt meg hogy mennyire sürgős egy eset ne az aggódó hozzátartozók döntsék már el. vannak erre szakemberek. részvétem, de ugye ezt is fentebb említették, hogy hozott anyagból dolgoznak ott is. ha az illetőnek semmilyen súlyosbító kórelőzménye nincs, csak a nagy család betegségeiről van adat ugyanazon a taj kártyán, akkor egy jajveszékeléstől nem kell hasra esni. gondolom az úriember se abban a 2-3 vagy 4 napban lett beteg. időben kell elmenni, kivizsgáltatni magát MINDENKINEK. biztos vagyok benne, hogy mindent megtettek az életbe maradásáért. én személy szerint kíváncsi lennék rá (gondolom többen is) mondjuk hány ember életet sikerült megmenteni ott az SBO-n nap mint nap... erről nincs adat, nem írnak sehol. a cikk írójának, ha ilyen jó kapcsolata van bent a kórházban, szivárogtasson már ki erről is néhány adatot legyen olyan kedves. megfordultunk már mi is ott az SBO-n, sajnos. nem a személyzet hibája, hogy annyit kellett várnunk, félegyházi család lévén megfordult bennünk a kérdés mi értelme volt integrálni a kórházakat. lényegtelen... ez az okosok dolga. még egyszer részvétem a családnak.

Ez a kecskeméti sbo csak azt tudja, hogy kit hova takarítson el minél hamarabb. Én a kórházban dolgozok, úgyhogy testközelből látom ezt, de mástól is ezt hallom, aki szintén ott dolgozik. Elvileg azért lett új főorvos, hogy többek között ezen is változtasson, mert régen is ez ment, de most sokkal rosszabb a helyzet, mint a régi főorvos idejében.