Orbán jött, avatott, oszt jónapot

2014 már 27
Megosztás
Orbán Viktor Kecskeméten

A legutóbbi kampányban még rendezvényt is tartott, találkozott ezzel, azzal, most be sem jött a városba Orbán Viktor. Megromlott a viszony, vagy lefutott meccs a kecskeméti választás?

Gyárcsarnok avató volt ma a Knorr-Bremsenél Kecskeméten. Orbán Viktort várta az egész helyi Fidesz, de csak Zombor Gáborral és Salacz Lászlóval, a két országgyűlési jelölttel váltott néhány szót az átadás helyszínén és még a leszervezett rádiós interjújára sem jött be a városba.

- Rekordidő, 12 hónap alatt készült el a kecskeméti gyár – mondta Heinz Hermann Thiele, a Knorr-Bremse vállalatcsoport felügyelőbizottságának elnöke a csaknem hatmilliárd forintból felépített magyarországi haszonjármű üzletágának új gyártó- és fejlesztési bázisának átadásán.

Nagyon komoly támogatást kaptunk a kormány részéről a beruházáshoz, az építkezés és az engedélyek kiadásakor pedig minden elképzelhető segítséget megkaptunk a városvezetéstől - hangsúlyozta Heinz Hermann Thiele. A kecskeméti gyár mintegy 900 dolgozója közül 117 magasan képzett mérnök dolgozik a kutatás-fejlesztésen – tette hozzá. Az átadáson jelen lévő Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordulva így fogalmazott: bizonyos vagyok, hogy ez az ország az ön vezetése alatt nagy előrelépést tett, és ezt a küszöbön álló választások látványosan igazolják a jövőben is.

Turbó fokozat

A gyorsaságot nevezte Magyarország legnagyobb versenyelőnyének Orbán Viktor miniszterelnök az ezt követő beszédében.

A kormányfő kifejtette: "azért tudtunk gyorsak lenni, mert egységesek voltunk".
Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem elégedhetünk meg azzal a teljesítménnyel, amit eddig elértünk, mert a világ új kihívásokat tartogat, és "nekünk mindenkinél gyorsabbnak kell lenni, még azoknál is, akik ma még gyorsabbnak bizonyulnak, mint mi".
Orbán Viktor szerint ezt a versenykihívást kell megérteni a magyaroknak, s újabb és újabb célokat kitűzni, újabb és újabb versenyekbe benevezni.
Szólt arról is: egy nehéz helyzetbe került nemzet csak akkor képes sikereket elérni és talpra állni, ha megőrzi az önbecsülését. A mostani magyar sikereket sem lehet mással magyarázni, minthogy az utolsó pillanatig mindig megőriztük azt a képességünket, hogy tartani akartuk magunkat valamire - fogalmazott.

Hangsúlyozta: személyes hálával tartozik a Knorr-Bremsének, amiért 1999-ben fejlesztési központot hozott létre Budapesten, és ezzel utat mutatott a kormánynak, hogy hogyan lesz az összeszerelő Magyarországból, egy kutatásban, technológiában, fejlődésben, fejlesztésben is a világ élvonalához tartozni képes Magyarország.
Szólt arról, hogy Németország a második világháború utáni reménytelen helyzetéből azért tudott talpra állni és elnyerni a világban őt megillető helyet, mert volt önbecsülése.
A Magyarországon egy évszázada jelen lévő német Knorr-Bremse közel hatmilliárd forintból építette fel haszonjármű üzletágának új gyártó- és fejlesztési bázisát Kecskeméten. A 19 ezer négyzetméteres komplexumot közel 9 hektáron, zöldmezős beruházással alakították ki, és összességében 1,4 milliárd forintos uniós és állami támogatást vontak be.

Hírösvény/MTI
Címke: