Óriási kábítószer és hamis euró fogás egy érdi lakásban

2017 aug 24
Megosztás
hamis euró

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat hét férfival szemben, akik egy érdi lakásban kábítószert és 500-as címletű hamis eurót rejtegettek és dobtak piacra, nagy tételben.

2015 januárjában a bűnügy két vádlottja Érden kibérelt egy lakást. Az volt a céljuk, hogy a lakásban gyűjtsék össze, tárolják és innen értékesítsék azt a kábítószert és hamis 500-as címletű eurót, amit az egyik férfi szerzett be.

A kábítószert – kokaint, MDMA-t, amfetamint – a vádlottak Belgiumból hozták az országba.

A behozatal egyik módszere az volt, hogy gépkocsikat szállító kamion rakományában rejtették el a kábítószert. A lakásban felhalmozott kábítószert porciózták és értékesítették.

A hamis bankjegyeket a névérték 50-60 százalékán, alkalmanként több ezres tételben adták tovább a forgalomba hozatalban közreműködő társaiknak.

Azért, hogy csökkentsék a lebukás veszélyét, a bűncselekményeket szervező vádlott a kábítószerek és a hamis bankjegyek vásárlóinak és az értékesítésben közreműködő bűntársainak, a további öt vádlottnak, osztrák és belga hívószámú feltöltős SIM kártyákat adott telefonkészülékkel együtt. Sőt rendszeresen gondoskodott a kártyák feltöltéséről is.

Amikor 2015 októberében a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói házkutatást tartottak az érdi lakásban, 7 kg kábítószer mellett mérlegeket, több mint 200 db 500-as címletű hamis euró bankjegyet találtak. A vádlottak addigra már 195 ezer  hamis euróval kötöttek ügyleteket, amelyek névértéke 64 millió forint.

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, különösen nagy értékű pénzre, folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a férfiakkal szemben, akik közül ketten előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.