Országos elismerések a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársainak

2017 már 27
Megosztás
Bácsvíz Zrt. munkatársai

Víziközmű Ágazatért Érdemérmet kapott Sütő Vilmos és Padra István.

A Magyar Víziközmű Szövetség Elnöksége 2013-ban megalapította a Víziközmű Ágazatért Érdemérem kitüntetést. Az Érdeméremre a Magyar Víziközmű Szövetség Elnöksége terjeszti fel azon kollégákat, akik a víziközmű ágazatban, illetve a MaVíz-ben kiemelkedő szakmai, gyakorlati, érdekképviseleti vagy szellemi tevékenységet végeztek. Az idén, a Víz Világnapja alkalmából a budapesti Vigadóban megtartott ünnepségen ismét 5 kiváló szakember vehette át a magas rangú kitüntetést, köztük cégünk két munkatársa, Sütő Vilmos és Padra István is. A díjakat Kurdi Viktor, a MaVíz elnöke és Nagy Edit, a MaVíz főtitkára adták át. 

Padra István, a BÁCSVÍZ Zrt. komposztálási üzemvezetője 2011 januárjában került a BÁCSVÍZ Zrt.-hez mérnök gyakornokként, majd ismereteit, szorgalmát és elkötelezettségét gyorsan bizonyítva, 2011 októberétől már a kecskeméti komposztáló üzem vezetésére kapott megbízást. Kiemelkedő szakmaisággal, országosan elismert színvonalon működteti az üzemet immár 6 éve. Hatalmas lexikális és gyakorlati tudását a MaVíz érdekérvényesítésére is felhasználta, sajátos logikájával hozzájárult a döntéshozók gondolkodásának megváltoztatásához is. Érveléseinek és meggyőző készségének köszönhetően sikerült a MaVíznek elérnie, hogy a Miniszterelnökség módosítsa az agrárkörnyezet gazdálkodási támogatás - felhívását a szennyvíziszapok és komposztok mezőgazdasági felhasználásának tekintetében.

Sütő Vilmos, a BÁCSVÍZ Zrt. csatornaszolgáltatási ágazatvezető főmérnöke több mint 30 éve került a Társasághoz. A kecskeméti szennyvíztisztító telep beüzemelésében, majd annak folyamatos üzemeltetésében és fejlesztésében nyújtott elismerésre méltó teljesítményt. Tevékenyen részt vett a MaVíz Szennyvíz Szakmai Testületének munkájában. A MaVíz műszaki bizottságát folyamatosan segíti szakmai anyagok és ajánlások készítésével, úgy, mint A 2000 Lakos Egyenérték alatti településeken létesítendő kisméretű szennyvíztisztító telepek, valamint a belterületi csapadékvíz-gazdálkodás témakörei. Ő volt a szennyvíziszapos szakmai érdekérvényesítő csoport vezetője; higgadtságának és kiváló diplomáciai tárgylókészségének köszönhetjük az előzőekben már említett pályázati felhívás módosítását. 

Kvassay Jenő Emlékérmet vehetett át Szigeti Tibor.

Elismeréseket adtak át március 22-én, a Víz Világnapján a Belügyminisztériumban. A rendezvényen Szigeti Tibor, a BÁCSVÍZ Zrt. nyugalmazott szolgáltatási vezérigazgató-helyettese Kvassay Jenő Emlékérmet vehetett át.

A Kvassay Jenő Emlékérem a vízügyi szakterületen huzamosabb időszakon keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munka elismerésére adományozható belügyminiszteri kitüntetés.

Szigeti Tibor, a BÁCSVÍZ Zrt. nyugalmazott szolgáltatási vezérigazgató-helyettese 42 éven át tevékenykedett a vízügyi és víziközmű ágazat szolgálatában kiemelkedő színvonalon és nagy odaadással. A Magyar Víziközmű Szövetség Műszaki Bizottságának tagjaként több cikluson keresztül segítette széles körben elismert tudásával és példaértékű munkájával a hazai víziközmű rendszerek műszaki színvonalának fejlesztését. A szakmai közösség és tudásmegosztás iránt elkötelezett szakember a Magyar Hidrológiai Társaság megyei alelnökeként a víziközmű tagozat létrehozásában is aktív szerepet vállalt. Szakmánk iránti elkötelezettsége, kitartása és az ágazat szolgálatában végzett több évtizedes munkája példamutató.