Párizsban lett meg a 8 éve Londonból eltűnt macska

2016 aug 2
Megosztás
macska és útlevele

Moon Unitnak, a foltos angol cicának elég kalandos élete lehetett az elmúlt években, bár hogy mivel töltötte ezt az időt, azt senki sem tudja: a macska 8 évvel ezelőtt szilveszteri buli alatt kisurrant gazdája londoni házából, majd szőrén-szálán eltűnt. Ezen a héten viszont csodával határos módon előkerült, méghozzá Párizsból. 

Marna Gilligan, a gazda ennyi évvel a szökés után értelemszerűen már biztos volt benne, hogy többé nem látja Moon Unitot, mígnem egyszer csak megkeresték a párizsi Aide et de Défense des Animaux en Détresse állatmenhelyről, amelyek dolgozói a macska chipje alapján jutottak el hozzá. A 39 éves Gillian először egyáltalán nem akarta elhinni, hogy tényleg Moon Unitról van szó, de aztán meglátta a róla készült képet és felismerte az állat jellegzetes orrfoltját. 

Arról fogalma sincs senkinek, hogyan került Moon Unit Párizsba, amitől Londont mintegy 500 kilométer és egy tenger választja el. Annyi biztos, hogy illegalitásban utazott, az állatok ugyanis csak érvényes állatútlevél birtokában léphetnek át határokat, ilyen pedig a chipje tanúsága szerint nem volt neki. 

Gillian és exe a múlt héten elutaztak Párizsba Moon Unitért és hazavitték. A nő saját bevallása szerint annyira elképedt az esettől, hogy a következő napokban vadidegen embereket állított meg az utcán, és elmesélte nekik a sztorit. 

(ABC News)