A polgármestert késelte meg a Körtefesztiválon

2017 okt 25
Megosztás
körtefesztivál

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Délegyháza polgármesterére rántott kést a falu fesztiválján.

Délegyházán 2016 szeptemberében „Körtefesztivált” rendeztek. A bűnügy vádlottja, egy idős férfi ezen a napon már reggeltől italozott és egyre indulatosabb lett az ország működése miatt.

Napközben körülnézett a rendezvényen, majd hazament aludni. A késő esti órákban a vádlott úgy ment vissza a fesztiválra, hogy magával vitt egy csaknem 10 cm pengehosszúságú konyhakést, amit a ruházatába rejtett.

A faluban a Szent István parkban felállított sátorban az esti programok zajlottak.

A bűnügy sértettje, Délegyháza polgármestere, ismerte az idős embert. Amikor a vádlott visszatért az ünnepséghez, a sértett a sátorban a színpad előtt ült és várta, hogy felkonferálja a rendezvény következő műsorszámát. Észrevette a felé tartó vádlottat, felállt és üdvözölni akarta. Megfogta az idős férfi egyik kezét, mire a vádlott elővette az elrejtett kését és többször megszúrta a sértettet. A sértett védekezett, mindketten a földre zuhantak, dulakodni kezdtek.

Az idős ember folyamatosan szurkált, tettének egy jelenlevő tűzoltó és a biztonsági őrök vetettek véget.

A sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja az idős férfit, aki házi őrizetben várja a tárgyalását.

 
Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem