Polt Pétert kérdezték KSE-ügyben a Parlamentben

2016 dec 8
Megosztás
önkormányzati út

Felettéb érdekes büntetőpert tűzött ki a Szegedi Járásbíróság. Egy Zombor Gábor polgármestersége alatt irányított kecskeméti sportcég vagyonát lopták szét példátlan módon. Az ügyészség négy év nyomozás után hat személy ellen emelt vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében, köztük van Vörösmarty Attila, a Fidesz volt kecskeméti elnöke és frakcióvezetője, Zombor egykori kampányfőnöke, akinek felesége Zombor első ciklusában a titkárságát is vezette - mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán a Parlamentben, amikor Polt Péternek tett fel kérdéseket a kecskeméti KSE Kft. ügyében. Hangsúlyozta:  Az önkormányzati cégből összesen 452 millió forintot utaltak ki fiktív számlákon keresztül és további több mint 335 millió forint a beszállítói követelés. Ez a meg nem térült kár összesen több mint tízszerese a Zuschlag-ügynek.

Harangozó felvetette, elképzelhetetlen, hogy Zombor Gábornak nem volt tudomása a szándékos járulékcsalásról a KSE Kft.-ben, vagyis arról, hogy a játékosok minimálbérre voltak bejelentve és zsebbe kapták a fizetésük nagy részét, hogy az önkormányzati cégnek ne kelljen utánuk járulékot fizetni a teljes bérükért. 

Harangozó szerint összeférhetetlen az ügyben az is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség elfogultságot jelentett be, majd Szegeden az a Kopasz Zsolt vezette a nyomozást, aki az elfogultság idején Kecskeméten volt főügyész-helyettes.

Az MSZP-s politikus szerint Zombort kimosták az ügyből, mert az ügyészség nem vizsgálta ki érdemben az 54 millió forintos ifjúsági sporttámogatást, amelyet a kiírással ellentétben szintén fiktív marketingszámlákkal számoltak el.

A teljes interpellációt itt tekintheti meg.