Rablás az Akadémia körúti Univerben

2015 okt 8
Megosztás
tolvajt próbálnak feltartóztatni az Univerben Kecskeméten

Öt percen belül elfogták a rendőrök azt a 24 éves férfit, aki az ellopott édesség megtartása érdekében meglökött egy 61 éves nőt, egy másikat pedig életveszélyesen megfenyegetett.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Krisztián 24 éves helyi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. október 5-én 7 óra 55 perckor a Kecskeméten az Akadémia körúti Univerben a kabátja bélésébe rejtett 28 tábla csokoládét. Egy szabadnapos alkalmazott figyelemmel kísérte az általa már jól ismert „vásárló” tevékenységét, aki a pénztárakat megkerülve, fizetés nélkül akart távozni. A 61 éves sértett és a segítségére siető két pénztáros megpróbálta feltartóztatni a férfit, aki az ellopott csokoládék megtartása érdekében meglökte a szabadnapos asszonyt, majd elfutott.

A bolt vezetője utolérte a menekülő K. Krisztiánt és felszólította az eltulajdonított termékek visszaadására, azonban a férfi megöléssel fenyegette meg a nőt, majd a visszakért édességgel együtt távozott.

A járőrök a kapott személyleírás alapján a bejelentést követő öt percen belül elfogták a feltételezett elkövetőt, majd előállították a kapitányságra. Az egyenruhások a ruházatátvizsgálás során hiánytalanul megtalálták az ellopott csokoládékat.

A nyomozók rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki K. Krisztiánt, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2015. október 7-én elrendelt.