Rablás, közokirattal visszaélés és garázdaság – vádemelés egy kecskeméti férfi ellen

2018 feb 22
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 29 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2017 júniusában a kecskeméti buszpályaudvaron kirabolt egy férfit, májusban pedig az élettársát bántalmazta.

A vádlott 2017. június 4-én hajnalban Kecskeméten, a Széchenyi téren lévő buszpályaudvaron odament egy padon ülő férfihez és cigarettát kért tőle. Elhatározta, hogy megszerzi a sértett pénzét, ezért fenyegetően megkérdezte, hogy mennyi van nála.

A sértett azt válaszolta, hogy nincs pénze. Erre a vádlott azzal fenyegetőzött, hogy ha nem ad pénzt, agyonveri. A sértett megijedt és fölkelt a padról. Ekkor a vádlott kétszer, jobb és bal kézzel pofon ütötte a férfit, majd a zsebeiből kivett 36.000 forintot és az iratait. Ezután a vádlott a zsákmánnyal távozott a helyszínről.

A sértett értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a vádlottat, a rabolt pénzt és az iratok nagy részét is visszavették. A sértett a bántalmazás miatt az arcán 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott 2017 májusában az élettársát is megverte, többször ököllel megütötte az arcát és megrángatta. Az élettárs az orrán 8 napon belül gyógyuló, vérző sérülést szenvedett, de sérülése miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

 Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészség rablás bűntettén kívül közokirattal visszaélés vétségével és garázdaság vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.