Rácsapta az ajtót a rendőr ujjára

2016 dec 2
Megosztás
sérült ujj

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 44 éves bajai férfi ellen, aki 2016. május 7-én egy bajai presszóban az őt előállítani akaró rendőrökre támadt, székkel csapott feléjük és az egyik egyenruhás ujját a rendőrségen az ajtónak csapta.

A 44 éves férfit a bajai rendőrök 2016. május 7-én délelőtt Baján egy presszóból akarták előállítani a rendőrségre, ugyanis bűntársával, egy 26 éves nővel együtt mobiltelefont rabolt a szórakozóhelyen. A drogot is fogyasztó férfi azonban rátámadt a jogszerűen eljáró rendőrökre. A presszó teraszán felkapott egy széket és azt az egyik rendőr felé lendítette, azonban ő félreugrott, így nem sérült meg.

Ezután sikerült a vádlottat megbilincselni. Amikor azonban a rendőrautóba ültették be, ellenállt: rugdosódott és kapálózott. A férfi a rendőrkapitányságra beérve sem fejezte be az erőszakot, az egyik rendőr ujját odacsapta az ajtónak. 

Ettől az egyenruhás sértettnek zúzódásos sérülése keletkezett, de nem kérte a férfi megbüntetését könnyű testi sértés miatt.

A vádlottal szemben rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt külön eljárás indult, melynek során vádat emeltek ellene. A vádlott a rablás miatt indult ügyben került előzetes letartóztatásba. Az ügyészség indítványa alapján a Bajai Járásbíróság egyesítette a két ügyet, így a vádlottnak a kábítószer fogyasztása, a presszóban elkövetett rablás és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy eljárásban kell felelnie.

 Az ügyész a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.