Rajnai és Kadarka a Kecskemét Város Bora

2014 május 9
Megosztás
Borverseny eredményhirdetés Kecskeméti 2014

Hetényi József Kadarkája és a Dimenzió Borászat rajnai rizlingje lett a város bora ebben az évben. A legeredményesebb borászat a Polyák Pincészet lett. Folyt a bor rendesen a városházán.

 

Egyre jobb borokkal neveznek a térségi bortermelők a város borversenyre, már-már alig talált kénproblémát a három csoportos zsűri - hangzott el pénteken délelőtt a kecskeméti városházán, ahol a városi borverseny díjkiosztó ünnepségét tartották.

Zombor Gábor megjegyezte, a nyolc év alatt, valahogy mindig úgy jött ki a borversenynapi kóstolgatás, hogy ő nem ért rá, vagy pedig nem ihatott, mert hivatalos ügyei voltak még aznap. Mindenesetre hű kollégái, élükön Nagypál Sándorral lelkiismeretes munkát végeztek.

Az eredmények láttán, annyi biztosnak tűnik hogy a pékből borászatba is átlovagolt Polyák Mátyás jó lóra tett Gulyás Gyula, főborász személyében, aki egykoron Nyárlőrincen, a pincegazdaságban dolgozott, majd elhagyta a pályát. Polyák Matyi bácsi viszont visszacsábította és most a borai rendre viszik a pálmát. Az idei versenyen a legtöbb érmet a Polyák Pincészet borai nyerték, sőt, a chardonnay boruk a város nagy aranyérmét is megkapta, személyesen Zombor Gábortól, aki meg is jegyezte, úgy látszik, aki jó kenyeret tud készíteni, az nem esik messze a jó bor elkészítésétől sem.

A Dimenzió Borászat idén is szép eredményeket ért el, szintén különdíjas lett.

Kecskemét Város és Környéke Termelői Borversenyre idén a tavalyihoz képest kiemelkedően magas számban neveztek. Összesen 36 termelő (tavaly 19 volt), 95 mintával (2013-ban 60 mintával) indult. Ezek közül a zsűri tizenkettőt arany, huszonnyolcat ezüst, harmincegyet pedig bronzéremmel minősített. Kecskemét város különdíját a Dimenzió Borászat kapta meg.
További eredmények: