Rászorulók ebédeltetésében segédkezett a BÁCSVÍZ Zrt.

2017 jan 20
Megosztás
Kurdi Viktor ebédet oszt

A Wojtyla Barátság Központ ellátottjainak adott ebédet január 19-én, csütörtökön a BÁCSVÍZ Zrt. A cég képviseletében Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató és dr. Kis Attila ügyfélkapcsolati osztályvezető személyesen is részt vett az étel osztásában. A találkozón elhangzott, hogy a BÁCSVÍZ a társadalmi felelősségvállalás jegyében már nem először segített a ház rászorultjainak, és lehetőségeihez mérten a jövőben is nyújt majd támogatást számukra.

Az adományozó BÁCSVÍZ Zrt. küldöttségét Farkas P. József fogadta az ételosztás előtt. A Wojtyla Barátság Központ megálmodója, alapítója és vezetője egyebek mellett elmondta: tizenegy éve naponta százharminc embernek adnak meleg ebédet, ez pedig nem működhetne másként csak nagylelkű és önzetlen támogatók, adományozók közreműködésével. Farkas P. József hangsúlyozta: az étkeztetés mellett ruhával, cipővel segítik a rászorulókat, és persze igyekeznek lelki táplálékot is nyújtani nekik. Ez nemcsak a közös imádságokban merül ki, hanem rendszeresen szerveznek számukra programokat is, melyek keretében neves előadókat, művészeket, sportolókat, köztiszteletben álló közéleti személyiségeket hívnak meg a házba. A Wojtyla Központ vezetője kijelentette: rendkívül hálásak a BÁCSVÍZ Zrt.-nek azért a támogatásért, amelyet ellátottjaiknak nyújtanak, a cég ugyanis gyakorlatilag a kezdetek óta segíti adományaival a házat, az ott folyó karitatív tevékenységet. 

Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a jelenlevők figyelmét: jól látható az, hogy a Wojtyla Barátság Központot az Isteni gondviselés működteti. Ennek is köszönhető az, hogy ilyen sokan állnak a nemes ügy mellé, és megjelenik, mint kohézió, az a szeretet, ami az embertársaink iránt nyilvánul meg a mindennapokban.

- Legyen bármilyen sikeres egy-egy cég vagy ember, ha elfelejti azt, hogy honnan indult, honnan jött, hogy milyen célok mentén kell dolgoznia vagy élnie a mindennapjait, akkor nem lesz hosszú távon sikeres. 

A BÁCSVÍZ Zrt.-nél mi úgy gondoljuk, hogy tehetségünkhöz mérten ki kell vennünk a részünket abból a társadalmi felelősségvállalásból, ami az önkéntességen alapszik, és megpróbálja a világot jobbá tenni. Ennek az egyik szelete az, hogy támogatói vagyunk ezeknek az ételosztásoknak, a ház működésének. Az az előrehaladási vágy, amely felgyorsult világunkban egyre jellemzőbb, sokakkal elfeledteti: az, hogy éppen milyen állomáson vagyunk, csak egy időleges dolog. Ami állandó, az a szeretet és a Jóistentől kapott boldogság, öröm, amit meg lehet élni különböző szituációkban, és ami független attól, hogy ki milyen anyagi helyzetben van, vagy éppen hol dolgozik. Bízom benne, hogy 2017-ben is meglesz az anyagi lehetőségünk, hogy támogatást nyújtsunk a ház üzemeltetéséhez – mondta Kurdi Viktor, majd a jelenlévők közös imádságát követően kezdték meg az ételosztást, melyben ma a BÁCSVÍZ Zrt. két vezetője segédkezett