Rendeződhet a hunyadivárosi roma albérlők ügye

2016 aug 24
Megosztás
hunyadi szobor Kecskemét

Kedden ülésezett a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, amely zárt ülésen újra meghallgatta azokat a lakókat, akik a közelmúltban lakossági fórumon is panaszkodtak a Mátyás Király körúton, valamint a Zöldkút utcában albérletben lakó roma családok viselkedése miatt. Az ülésre eljött néhány roma család, valamint az a vállalkozó is, aki az érintett, olcsó ingatlanokat kiadta a romáknak.

A testület végül 22 igen és egy tartózkodás mellett arról határozott, hogy a kérdésben közérdekű bejelentést tesznek a kecskeméti polgármesteri hivatalban, a Kormányhivatalban, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál (NAV). Ebben kérik, hogy az illetékesek vizsgálják meg a kialakult helyzetet köztisztasági, közegészségügyi, szociális, foglalkoztatásügyi és adóhatósági szempontok alapján. E mellett felkérték a rendőrséget, polgárőrséget, városrendészetet, hogy fokozottan ellenőrizzék az érintett területeket, kiemelten foglalkozzanak a Mátyás király krt. 12 és 24 –es számú ingatlanokkal.

A Hunyadivárosi Tanácsadó Testület egyben egy 3 fős bizottságot is alakít, amely 4 hónap múlva a helyszínen fog tájékozódni arról, hogy történtek-e érdemi változások a köztisztaság terén.

Mint ismert a problémát a Jobbikhoz köthető híradó vetette fel, miszerint roma betelepítés zajlik Kecskemét ezen városrészébe az ingatlanárak leverése érdekében. Ez a hisztéria azóta is él a környéken élőkben, akik elsősorban azt nehezményezik, hogy az ott albérletben élők hangoskodnak, szemetelnek, de e mellett nem érzik már annyira biztonságban magukat, mint a családok ideköltözése előtt.

Megtudtuk: az érintett vállalkozó, aki az ominózus ingatlanok felvásárolta és kiadta a roma családoknak a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület ülését követően kijelentette: ha négy hónap múlva nem lesz a lakosságnak megfelelő érdemi változás, akkor eladja ezeket az ingatlanokat.

Hozzászólások

A fenti probléma a város más területén is gyakori