Rendőr volt az utca hírmondója

2014 már 13
Megosztás
Kerti  István kecskeméti rendőrkapitány bűnmegelőzési kampánya

A kecskeméti rendőrkapitány személyesen kezdte el a kampányt az autófeltörések visszaszorításáért. Bíznak benne, tanul belőle a lakosság és nem ad alkalmat a tolvajok születésének. 

Úgyis mondhatnám, én vagyok az utca hírmondója - mondta Lópici Gáspár, az ország leghíresebb plakátragasztója a Keménykalap és Krumpliorr című feledhetetlen tévéfilmsorozatban.

Ehhez a legtöbbször azt is hozzátette Lópici, hogy “úgyis mondhatnám, én irányítom a közvéleményt”.

Ilyetén plakátka-ragasztó szerepre ugrott be csütörtökön Kerti István, Kecskemét városi rendőrkapitánya. Úgyis mondhatnánk, megpróbálta ezzel a kis szerepváltással felhívni a köz figyelmét arra, hogy - rendőri nyelven szólva  - az állampolgár is nagyon sok esetben felelős azért, ha meglopják. Főként a járművekben hagyott táskák és értéktárgyak esetében. Az ilyen jellegű lopások száma sajnos megtöbbszöröződött, főként Kecskeméten. Igaz, két autófeltörő csoportot is sikerült a közelmúltban felszámolniuk a rendőröknek, azonban az alkalom, mint tudjuk, szüli a tolvajt, sokszor nagy a kísértés egy szép autóban hagyott bőrtáska miatt.

Ennek okán Kerti István nem is csak úgy össze-vissza ragasztotta a városi ingatlanok falait kis figyelemfelhívásával, hanem rendes plakátragasztó módjára célzottan, és szabályosan, a kijelölt helyekre helyezte el a hírmondást. A parkoló autósok számára pedig ez esetben a legcélszerűbb ilyen köztulajdonú hely a parkoló-automaták oldala.

A kampányt a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya kezdeményezte a gépkocsi-feltörések számának visszaszorítása érdekében.

Címke: