A rendőrök megtalálták az ellopott Kodály szobrot

2018 jan 5
Megosztás
Kodály bronz szobra

Nem először kerül a rendőrök látókörébe az a férfi, akit a belvárosi Kodály-szobor ellopásával gyanúsítanak. Az őrizetbe vett férfi a helyszíni szemle során egy a műkertvárosban elrejtett nylon szatyorból átadta a bronz szobrot.

Mint ismert: egy ismeretlen férfi 2017. december 25-én 2 óra 10 perc körül Kecskeméten, a Kéttemplom közön található Kodály Zoltánt ábrázoló, 50 centiméter méretű bronz szobrot talapzatáról leszerelte és ellopta.

A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd másnap részletes beismerő vallomást tett.

A helyszíni kihallgatás során az egyik ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot.

A férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.