Repült a baba, míg el nem tört a lába

2017 feb 28
Megosztás
feldobott gyermek

A Kecskeméti Járási és Nyomozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy 33 éves lajosmizsei férfi ellen, aki 2016. július 4-én a 7 hónapos kisfiát a feje fölé dobálta, majd egyszer leejtette, ami miatt a csecsemő combcsonttörést szenvedett.

A 33 éves apa 2016. július 4-én este a lajosmizsei házuk udvarán játszott a 7 hónapos fiúgyermekével. A férfi a játék során többször a feje fölé feldobta a csecsemőt, majd elkapta.

Az egyik dobás során azonban rosszul kapta el a gyermeket és leejtette.

A csecsemő emiatt a földre esett és a bal combcsontja eltört. A súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülés maradandó fogyatékosság nélkül gyógyult. A gyámhatóság a balul sikerült játék után két héttel elvette a vádlottól és ideiglenesen nevelőszülőknél helyezte el a gyermeket.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja, amely bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.