Részeg ámokfutás a tassi sportcsarnok előtt

2016 szep 28
Megosztás

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt 21 éves tassi férfi ellen, aki 2016. február 6-án este Tasson erősen ittas állapotban több férfit provokált és bántalmazott, egyiküket pedig ki is fosztotta. Az erősen ittas férfi 2016. február 6-án este Tasson a sportcsarnokba készült egy rendezvényre. Útközben összetalálkozott egy régi ismerősével és kötekedni kezdett vele. Rátámadt az ismerős férfire és ököllel többször megütötte az arcát, ami miatt a férfi a földre került. A vádlott a földön fekvő férfit testszerte többször megrúgta, majd ráfeküdt és a pulóverét a fejére húzva ütötte a sértett fejét. Ezután még ki is fosztotta az összevert férfit: elvette tőle a kettőezer forint értékű felsőjét.

 A vádlott ezután is tovább italozott, amitől még részegebb lett. A csarnokhoz érve a rendezők az ittassága miatt nem engedték be. A vádlott dühében a csarnok előtt lévő emberekkel kezdett kötekedni. Az egyik férfi csitítani kezdte, mire a vádlott belekötött. Dulakodni kezdtek, majd a vádlott egy törött sörösüveggel meg akarta szúrni a férfit, de a sértett az arca elé kapta a bal kezét, ezért az üveg a kezét sértette fel.

 A vádlott támadását észlelte egy másik férfi is, aki a sértett elé lépett, ezért a törött üveggel hadonászó vádlott a kabátját vágta meg. A vádlott ezután is folytatta a garázda magatartást, egy fakaróval fenyegetőzött, végül a helyszínre érkező rendőrök fékezték meg.

 A két bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, egyikük esetében súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna.

 A jelenleg szabadlábon védekező, büntetett előéletű férfit a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül kifosztás bűntettével, könnyű testi sértés vétségével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbí