Részegen karambolozott a köznevelési tanácsnok

2016 szep 19
Megosztás
balesetes autó Kiskunmajsán

Járművezetés ittas állapotban bűntettében indított nyomozást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Nyerges Benjámin kiskunmajsai önkormányzati képviselő, köznevelési tanácsnok, a Kereszténydemokrata Néppárt helyi elnöke ellen. Az eset a Majsa Napok rendezvénysorozat keretén belül történt, amikor is szombatról vasárnapra virradó éjjel a képviselő úr a személygépkocsijával próbált hazasettenkedni - információink szerint világítás nélkül -, amikor nem adott elsőbbséget az Iskola utcán balról, a Széchenyi-iskola felől érkező szabályosan közlekedő VW Golfnak. A két jármű összeütközött, a vétlen autó sérülése a fenti képen látható. Szóval nem csak egy koccanás volt.

A kiér­ke­ző rendőrök Nyerges Benjámint megs­zon­dáztatták, és mivel annak eredménye pozitív lett, előállították hatósági vérvételre.

A helyi képviselő jogosítványát a balesetet követően elvették, a vérvétel eredménye még nem érkezett meg. 

Nyerges Benjámin a balesetet követően az alábbi közleményt adta ki:

Tisztelt Kiskunmajsaiak!

Megelőzendő a városi szóbeszédeket, ezúton szeretném közölni a nyilvánossággal, hogy szombat éjjel Kiskunmajsa bel­területén koccanásos közúti balesetet okoztam, amelyben személyi sérü­lés ugyan nem történt, ám anyagi kár igen. A fele­lősségemet elismerem, mint ahogy azt is, hogy a baleset idején egy protokolláris rendezvény után alkoholos befolyásoltság alatt álltam – ami megengedhetetlen.

A károsultaktól és azoktól, akiket az eset megbotránkoztat, elnézést kérek, a következményeket vállalom.

          Nyerges Benjámin”