Részegen lövöldözött az engedély nélkül tartott puskával

2017 feb 13
Megosztás
szondáztatás

A Bajai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 53 éves érsekcsanádi férfi ellen, aki engedély nélkül tartott puskát és lőszereket a házában, majd 2016. július 6-án részegen lövöldözött a szomszédjának az ingatlana felé.

Az 53 éves vádlott az érsekcsanádi lakóházában tartott egy lőfegyvernek minősülő puskát, valamint 53 db töltényt és egy töltényhüvelyt. A férfinek sem a puska, sem a töltények tartására nem volt engedélye.

A vádlott 2016. július 6-án este ittas állapotban kiment a ház udvarára. Magához vette az engedély nélkül tartott puskát is, amivel két nem célzott lövést adott le a kertszomszédjának a háza felé.

A szomszédban élő férfi pont kint volt a kertben, az ittas vádlott által kilőtt lövedékek a közelében süvítettek el. Szerencsére a lövések nem találták el a szomszédot, hanem a garázs falába csapódtak. A vádlott a lövésekkel közvetlen veszélynek tette ki szomszédja életét és testi épségét, ugyanis kizárólag a véletlenen múlt, hogy nem történt tragédia.

A szomszéd a lövések hatására értesítette a rendőrséget. A bajai rendőrök a vádlott ingatlanán házkutatást tartottak, megtalálták és lefoglalták az engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség a lövöldöző férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettén kívül foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével is vádolja, mert a lőfegyverek használatára vonatkozó szabályok megszegése – ebben az esetben az, hogy ittasan nem szabad lőfegyvert viselni és használni – a törvény értelmében foglalkozási szabályszegésnek minősül. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.