Révfyvel venné vissza Baját Bajnai

2014 jún 16
Megosztás
Orbán Viktor és Révfy Zoltán

Két új alpolgármesterrel pótolják az államtitkárrá avanzsált Zsigó Róbertet Baján. Ősszel pedig Zsigó jelenlegi helyettese, Fercsák Róbert érkezhet a város élére, míg az ellenzék a város korábbi fideszes polgármesterével, Révfy Zoltán indításával győzne - írja a Magyar Narancs.

 

Egy villámgyorsan összehívott rendkívüli testületi ülésen döntöttek a bajai képviselők az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosításáról az elmúlt héten. Ennek lényege az volt, hogy az eddigi kettő helyett három alpolgármestere lehessen a városnak. A sietség oka csak néhány nappal később vált ismertté, miután kiderült, hogy Zsigó Róbert polgármestert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárának nevezték ki, és emiatt le kell mondania városvezetői tisztségéről. A gyorsan összehívott rendkívüli ülésen azon melegében meg is választottak két új vezetőt (Vedelek Norbertet és Csubákné Besesek Andreát) az eddigi alpolgármester, Fercsák Róbert mellé.

Zsigó Róbertnek államtitkári kinevezése után most 30 napja van megszüntetni az összeférhetetlenséget, azaz lemondani polgármesteri címéről. A két új alpolgármester közül Vedelek Norbert Zsigó közeli bizalmasa, polgármesteri kabinetfőnöke, míg társa, Csubákné Besesek Andrea Búcsú Lajos lemondása után jutott be a képviselő-testületbe – azaz szintén a távozó polgármester által helyzetbe hozott körhöz tartozik.

további részletek:

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ki-lesz-zsigo-utodja-ex-fideszes...