Riasztópisztoly dördült a piaccsarnokban

2014 júl 17
Megosztás
kecskeméti piaccsarnok

Szerda délben ütötték egymást a piaccsarnokban a népek. Krajnyák Feri “Piedone” kórházba került. A rendőrség mindannyiukat meggyanúsította. A sérülések nyolc napon belüliek.

 

Csoportosan elkövetett garázdaság gyanújával nyomoz a kecskeméti rendőrség a szerda délben a központi piaccsarnokban történtek miatt. Egyelőre nem sokat tudni, még a szemtanúk is ellentmondásosan nyilatkoznak. Annyi biztos, hogy rendesen megijedt mindenki akkora ordítozás és dorbézolás tört ki, aztán valaki meghúzott egy fegyverravaszt. A dörrenéstől síri csend lett, majd folytatódott a csetepaté. A fegyverről azt sem lehet tudni egyelőre, hogy éles, riasztó, vagy gázpisztoly volt. A rendőrök abban bíznak, hogy a piaccsarnok kamerái helyre teszik majd az ügyet.

De nézzük mit is mondanak a népek.

A piacon iszogatott egy harmincas, negyvenes férfiakból álló társaság, úgy tudják, az egyiknek gyereke született és arra folyt az áldomás - mondják szinte egybehangzóan az árusok. A személyleírásukról már eltérnek a vélemények. A legtöbb nyilatkozó szerint a férfiak jól kigyúrtak voltak, és hangosak. Van azonban akinek meggyőződése, hogy módos romák voltak. 

Szóval a társaság egy kicsit megült a csarnok háztartási üzlete előtt  a virágföldes zsákokon. Az eladónő nem mert nekik szólni, hanem értesítette a csarnok biztonsági emberét, Krajnyák Ferit, az egykori rendőrt, akit csak Piedoneként ismer a köznép, főként az idősebbek, mert Krajnyák az egykori “lengyel” piac rettenthetetlen őre volt és az “itt a piros, hol a piros” játék csibészeit üldözte. Volt tekintélye a csaknem százötven kilójának, féltek is tőle, de mára már ő sem a régi. Betegeskedik, ennek ellenére a piacon még vigyázza a rendet, amely főként abból áll, hogy a hajléktalanokat, meg a kéregetőket elhessegeti a környékről.

Aztán tegnap csúnyán megjárta. Megpróbálta a hangos társaságot kitesékelni a piacról, el is indultak a főbejárat felé a sorok között, miközben olyan heves szóváltás alakult ki, amelytől csak úgy zengett a csarnok. Krajnyákra záporoztak a nyomdafestéket nem tűrő szavak, ezt szinte mindenki hallotta. Aztán hirtelen a kezek is belendültek. Van aki szerint leköpték a nagydarab ex rendőrt, aki erre adott egy pofont, mások szerint Krajnyákot lefejelték, aztán megsorozták, van azonban, aki úgy tudja, hogy Krajnyák a megrogyást követően lepofozta a társaságot. Annyi biztos, hogy a nagy csetepatéban hirtelen óriásit szólt valami, mire mindenki elcsendesedett. Aki meghúzta a fegyvert, egy kívülálló volt, aki a tanúk szerint Krajnyáknak akart segíteni. Mintegy húsz percig ment a balhé, mire kiértek a rendőrök és falhoz állították a brigádot, Krajnyákot meg elvitte a mentő. A piacosok szerint nem volt súlyos sérülése a kecskeméti Piedonénak, csak rosszul lett az idegeskedéstől és felugrott a vérnyomása, volt aki azt vélte tudni, hogy csupa vér volt a feje. Kiderült, a sérülese nyolc napon belül gyógyuló.

Megkerestük szerdán délután a rendőrséget, de sokkal nem lettünk okosabbak.

Hürkecz Zoltán őrmester azt mondta, hogy öt férfit állítottak elő a rendőrségen csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt, a kihallgatások jelenleg is folynak a tényállás tisztázása miatt. Sérülésről nem volt tudomása.

A másnapi tényállás

Csütörtök reggelre azonban felszállt a fehér füst. A rendőrség a tényállást közleményben tudatta a sajtóval.

E szerint:

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást rendelt el garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Ferenc 50 éves, K. Márk 32 éves, K. László 29 éves, M. Attila 29 éves, P. Viktor 32 éves és A. József 60 éves kecskeméti lakosokkal szemben.

 A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Kecskemét egyik piacán 2014. július 16-án 11 óra 35 perc körüli időben K. Ferenc biztonsági őr előzetes szóváltást követően összeverekedett K. Márk, K. László, M. Attila és P. Viktor kecskeméti férfiakkal.

 Az eseménynek szemtanúja volt A. József 60 éves helyi lakos, aki a magánál engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverével előzetes figyelmeztetés nélkül egy alkalommal a csoport irányába lőtt, személyi sérülés nem történt. A verekedés következtében a résztvevők az előzetes orvosi szakvélemény alapján 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek.  A férfiakat a kiérkező rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.