Robbanás és lakástűz a Széchenyivárosban

2017 május 1
Megosztás
mentőhelikopter Kecskeméten

Május 1-én, kilenc óra után néhány perccel, hatalmas robbanás rázta meg Kecskeméten a  Széchenyivárost, majd sűrű füst tört fel a Pákozdi csata utca felöl. Kiderült, a robbanás egy második emeleti lakásban történt, a törmelékek ellepték a szemközti óvoda udvarát, a paroklóban lévő személygépkocsik közül is nem egy szenvedett károsodást. Több tűzoltóautó és mentőautó érkezett a helyszínre, valamint egy mentőhelikopter.

A házban a lakások lakhatatlanná váltak, súlyos és könnyebb sérülteket ápolnak, a ház tulajdonosát — akinek a teste nagy része megégett a robbanástól keletkezett tűzben —, mentőhelikopter vitte el a helyszínről.

A robbanás okát egyelőre még vizsgálják, gázrobbanás a gyanú, de az is elképzelhető, hogy a lakásban tartottak gyúlékony anyagokat.

A lakás nélkül maradt családokat egyelőre a Móra Ferenc iskolában helyezik el és az önkormányzat a nap folyamán biztosít számukra ingatlanokat ideiglenes elhelyezés céljából. A lángokat egy órán belül megfékezték, az ingatlan szerkezeti állapotát statikus fogja megvizsgálni, egyelőre senkit nem engednek visszaköltözni a hatóságok.

Fotók: Kovács Zola