Röplabdatorna Frici bácsinak

2013 szep 29
Megosztás

Szeptember 21-22-én rendezte meg a Gorter Kecskeméti Röplabda Club a Hírös Kupa Nemzetközi Férfi Röplabdatorna – Dunszt Ferenc Emléktornát a Messzi István Sportcsarnokban, négy csapat – Nagybánya, Dézs, Komárom és a házigazda Kecskemét – részvételével. 

Az első napon ünnepélyes keretek között felavatták Dunszt Ferenc, „Frici bácsi” mesteredző emléktábláját a csarnok bejárata mellett.

A csarnokba belépve egy kis kiállítást tekinthettek meg a sportrajongók Frici bácsi kitüntetéseiből, érmeiből. A megemlékezésen a családon, rokonokon, barátokon kívűl részt vett Zombor Gábor polgármester, Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, valamint Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula körének elnöke. 

Az avatási ceremóniát Kása Róbert, a Kecskeméti Röplabda Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg,  majd Zombor Gábor emlékezett meg Frici bácsiról. 

Az ünnepélyes emléktábla leleplezés és koszorúzás után a Református Gimnázium kórusa énekelt, Bodóczky László elevenítette fel Frici bácsi munkásságát, majd a néhai mesteredző kedvenc verse, Radnóti Miklós: Nem tudhatom című költeménye hangzott el. 

A délután a Komárom-Dézs mérkőzéssel folytatódott, ahol a Dézs csapata 3:0-ra győzte le a Felvidékről érkezett fiatalokat. Az esti záró mérkőzésen a Nagybánya csapatával küzdött meg a GORTER Kecskeméti Röplabda Club, ahol 3:0-s győzelmet aratott a vendég együttes.

Vasárnap a Komárom-Nagybánya mérkőzéssel kezdődött, ahol 3:0-ra az erdélyi csapat győzedelmeskedett. Az utolsó mérkőzésre délben került sor a GORTER Kecskeméti Röplabda Club fogadta a Dézs csapatát. A vendégek 3:0-ra győztek, így a harmadik helyen végeztek.

A tornát a Nagybánya együttese nyerte. Mivel zsinórban harmadik alkalommal is ők győzedelmeskedtek, a vándor kupa végleg az övék lett.

 

A torna eredménye:

1. Explorari (Nagybánya)

2. Unirea De (Dézs) 

3. GORTER Kecskeméti Röplabda Club

4. Komarno (Komárom)

Címke: