Rotary nagyrendezvény Kecskeméten

2017 ápr 5
Megosztás
Rotary Mozgalom jelszava

A nemzetközi Rotary-mozgalom vezető testületei évtizedek óta hangsúlyt fektetnek arra, hogy a jószolgálati világ-klubok nagyobb önálló szervezeti egységei, az úgynevezett Districtek elkövetkező vezetői minden szinten tájékozottak és friss információk birtokában legyenek. 

Ezt szolgálják  a minden év tavaszán megrendezett gyűlés- és felkészítő konferencia napok. Az immár tizedik éve (a korábban Ausztriával közös, mostantól már) önálló RD 1911 Magyarország 2017/2018.  évi csúcsvezetői, valamint a régiók és a klubok elnökei,  titkárai számára szervezett találkozóra és információs hétvégére Kecskeméten kerül sor.

Ez a megtisztelés azért is fontos, mert a Szentes-Csongrád Rotary Club választotta a csaknem 300 főnyi delegált számára a hírös várost az április 8-9-én, a Hírös Agórában sorra kerülő nagyrendezvényének helyszínéül.

A kecskeméti házigazda klub külön programot is beiktattatott: így a Karol Wojtyla Barátságközpont gondozottjainak ebédjét is ők vállalták, valamint Mészáros Zoltán - a nyár elejétől a következő Rotary-év országos kormányzója - április 8-án, szombaton 12:45-kor stábja kíséretében látogatást  tesz a Horog utcai karitász-központban, ahol Farkas P. József és munkatársai fogadják a tettre kész Rotary-elöljárót.