Saját bátyját verte halálra a fiatalkorú

2017 már 14
Megosztás
helyszínelés Jánoshalmán

A Bács-kiskun Megyei Főügyészség halál okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt a saját bátyját a nyílt utcán halálra verő 16 éves fiatalkorúval szemben.

A 16 éves vádlott 2016. szeptember 24-én az esti órákban Jánoshalmán rokonai és ismerősei körében unokahúga születésnapját ünnepelte. A késő esti órákban a fiatalkorú vádlott leittasodott 27 éves bátyja a ház konyhájában dulakodni kezdett a szintén részeg sógorával, akit a földre kerülve többször meg is rugdosott. Emiatt öccse, az ugyancsak ittas vádlott felelősségre vonta őt és szóváltás alakult ki közöttük. A fiatalkorú az udvarról behozott egy botot és orrnyergen ütötte vele a bátyját, aki ezután vérző orral elhagyta a házat és elindult a városközpont felé.

A továbbra is feldühödött vádlott a bátyja után szaladt, majd egy közeli romos épület fa ablakkeretéből kitört egy körülbelül 1 méter hosszúságú lécet a rajta lévő alumínium kilinccsel. A vádlott utolérte fivérét, akit a kezében lévő léccel hátulról nagy erővel fejen ütött. Ezután a lécet két kézzel megragadva, a már hason fekvő, eszméletlen sértett fejére több nagy erejű ütést mért úgy, hogy közben a léc darabokra tört. Ezután a vádlott a helyszínről elmenekült.

A sértett súlyos koponyasérüléseket szenvedett és közvetlen életveszélyes állapotba került, ami miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A folyamatosan kómában lévő sértett a bántalmazás következtében végül két és fél hónap múlva elhalálozott. Halála a bántalmazás során elszenvedett koponyasérülések miatt következett be.

Az ügyészség a fiatalkorút halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, amely a fiatalkorúakra vonatkozó speciális rendelkezések alapján 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A fiatalkorú vádlott korábban többször volt büntetve, a vádbeli időszakban pedig öt büntető ügy volt ellene folyamatban.

 A fiatalkorú vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotók: halasinfo.hu