Saját zsebére dolgozott a biztosító üzletkötője

2017 jún 20
Megosztás
biztosítás

A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki valótlan káresemények alapján, ügyfelek adatait felhasználva vette fel a biztosítási összegeket.

A bűnügy vádlottja, egy budapesti férfi egy biztosító üzletkötőjeként dolgozott. Feladata kizárólag casco-, lakás- és életbiztosítások megkötése volt, munkáját önállóan végzete. A biztosítási szerződések megkötése során hozzáfért az ügyelek személyes adataihoz.

A férfinak anyagi problémái támadtak, ezért elhatározta, hogy valótlan kárbejelentéseket tesz a biztosító felé, és a bejelentett kár összegét a biztosított személyek helyett felveszi. 2013 szeptemberétől 2014 júniusáig a biztosítóval szerződött ügyfelek adataival, hamis számlákkal, meg nem történt káreseményekről fiktív kárbejelentéseket nyújtott be a biztosító felé. A biztosító a viharkárokról, üvegkárokról szóló bejelentéseket elfogadta és a biztosítási összeget vádlott vagy ismerősei számlájára utalta.

A vádlott 28 alkalommal 15.000-55.000 forintig terjedő biztosítási összegeket vett fel jogosulatlanul.

A férfi így összesen több mint 1 millió forint végösszegű hamis számlát nyújtott be a biztosítóhoz.

A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, magánokirat felhasználásának vétségével, személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a férfit, akinek bűnösségéről a Monori Járásbíróság fog dönteni.