Segítség nélkül cserbenhagyta a baleset sérültjeit

2016 dec 6
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt egy 25 éves jakabszállási férfi ellen, aki 2016. május 23-án az 5302-es úton, Jakabszállás közelében az autójával balesetet okozott, majd a helyszínről távozva cserbenhagyta a balesetben megsérült motorkerékpárost és utasát.

A 25 éves vádlott 2016. május 23-án délután egy autóval közlekedett az 5302-es számú úton Jakabszállás felől Fülöpjakab irányába. Ennek során megelőzött egy motorkerékpárt vezető férfit, aki egy utast is szállított.

Az előzés befejezése után azonban a vádlott a forgalom miatt intenzíven fékezni kezdett, ezért a mögötte haladó motoros – annak ellenére, hogy ő is fékezett – nekiütközött a vádlott által vezetett gépkocsi jobb hátsó sarkának.

A baleset miatt a motorkerékpárt vezető férfi és nő utasa 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A baleset után a vádlott távozott a helyszínről anélkül, hogy a két sérültnek tőle elvárható segítséget nyújtott volna.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlott a bűncselekményt megelőző két évben hatszor követett el közlekedési szabálysértéseket. Az ügyészség 2 rendbeli minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja a szabadlábon védekező férfit és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.