Só, ásványvíz, tisztítószer a neten rendelt mobilok, laptopok és tévék helyett

2017 ápr 4
Megosztás
bankkártyás fizetés a neten

A Ceglédi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival és két nővel szemben, akik az internetes hirdetéseikre jelentkező 202 embert csaptak be és károsítottak meg.

A bűnügy egyik vádlottja, egy piskói férfi 2013 augusztusa és 2015 márciusa között különböző internetes hirdetési portálokon mobiltelefont, laptopot, tévékészüléket kínált eladásra. 

A férfinak semmilyen forrása, lehetősége nem volt arra, hogy a meghirdetett termékeket beszerezze. 

Már a hirdetések feladásakor az volt a terve, hogy a vevőket becsapja és így szerez pénzt.

A hirdetésre az ország különböző pontjairól 202 vevő jelentkezett. A vádlott azt kérte tőlük, hogy a termék árát a saját vagy ismerősei bankszámlájára előre utalják át. A férfi ismerősei, a bűnügy további vádlottjai jutalékot kaptak a bankszámlájukra utalt pénz után. A vevők 15 ezertől 200 ezer forintig terjedő összegben fizettek előre a termékekért. A vevők a megrendelt portékákat több esetben hiába várták, semmilyen küldeményt nem kaptak. Akikhez csomag érkezett, abban sót, ásványvizet, tisztítószert, silány állagú könyveket találtak. Hiába akartak reklamálni, a vádlottak az átutalásokat követően a sértettek számára elérhetetlenné váltak.

A csalások útján a vádlottak 15 millió forintot zsebeltek be.

A Ceglédi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja a vádlottakat, akiknek a bankszámláit zár alá vették. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzásra tett indítványt.