Spar áruház lesz a Tormási-szerviz helyén

2017 május 23
Megosztás
Tormási szervíz a Jász utcán

Tormási Attila, eladta első márkakereskedésének és szervizének a telephelyét a máriavárosi Jász utcán. A tradicionális autószerelő dinasztiából származó kiváló szakember az elsők között létesített nyugati járműszervizt Kecskeméten. 

A Jász utcai Opel Tormási szalont és szervizt, valamint a mellette lévő egykori Autóklub ingatlanát a Spar Magyarország Kft. vette meg, amely a Balaton utcai társasházak megépülésével szükségesnek látta egy áruház létesítését a környéken, ahol eddig csak kis üzletek szolgálták ki az itt élőket. A Lidl is kinézte magának a környéket, az egykori KÖJÁL épületét szerették volna megvenni a Balaton utca és a Nyíri út sarkán, de végül nem sikerült keresztülvinni a terveiket, az ingatlant később az Építő Simon Kft. vette meg.

A Jász utcai szalont és szervizt a karosszériafényező műhely kivételével júniusban adják át a vevőknek és információink szerint szeptemberben fog megnyílni helyén az élelmiszer áruház.

Tormási Attila nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott: az egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen életének egy jelentős részét kell itt hagynia, de a racionalizálással a cég tovább erősödik és számára ez a legfontosabb.

A Tormási Kft. minden szolgáltatása mostantól egy helyen, a Szélmalomcsárda melletti székhelyükön lesz igénybe vehető.

Az elmúlt néhány év sok változást hozott a helyi autókereskedések és szervizek életében. A statisztika szerint tíz éve még 21 márkakereskedés volt Kecskeméten, ma már csak 7 működik, igaz ezek több márkát is forgalmaznak.