Szabadlábon a bombafenyegető trió

2014 május 30
Megosztás
előzetes kihirdetésére vár a bombafenyegető Kecskeméten

A kecskeméti bíróság nem látott nyomós okot arra, hogy harminc napra előzetes letartóztatásba helyezze azt a három lajosmizsei férfit, akik bombariadóztak egyet a Mercedes gyárban.

 

Ábel és Pál  Mercedes gyárban dolgozik, de hosszú volt nekik a hétvége, hétfőn nem volt kedvük dolgozni, ezért rábírták ismerősüket, a fiatalkorú Györgyöt, hogy telefonáljon be a rendőrségre, és mondja azt, hogy bomba van a Mercedes gyárban. Tudták, hiszen az elmúlt hetekben már tapasztalhatták más esetekből, hogy ilyen esetben óriási a felhajtás a gyárban, a műszak leáll, a dolgozókat pedig hazaküldik.

Mint eddig senkinek, nekik sem volt szerencséjük, csütörtökre meglettek mindhárman, a rendőrség őrizetbe vette őket, az ügyészség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat. 

A triumvirátus megszeppenve érkezett pénteken délután bilincsekben a Kecskeméti Járási Bíróságra. A fiatalkorú György unokabátyja, mint törvényes képviselő sóhajtozott is mindvégig hangosan, hogy jaj, mit tettél Gyurika, hogy lehettél ennyire hülye.

Aztán végül örömünnep lett belőle a folyosón, mert a bíróság nem látott nyomós okot arra, hogy a három fiatalembert letartóztassa, így azonnal lekerült a bilincs róluk és hazamehettek. A családtagjaik már várták őket a Rákóczi utcán, úgyhogy hazaindultak ünnepelni Lajosmizsére. 

Igaz, lehet hogy korán isznak még a medve bőbére, mert az ügyészség a bombafenyegetések elszaporodása miatt megfellebbezte a bíróság döntését, így a határozatról a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni és hamarosan a büntetőtárgyalása is megkezdődik a három közveszéllyel fenyegetőzőnek.