Szakmódszertani nap a Petőfi Sándor Gyakorló Iskolában

2018 már 9
Megosztás
vizuális bemutató óra

Szakmódszertani kiállítást tartott a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának gyakorló iskolája, amely egy bemutatóval vette kezdetét.

Az esemény témája az MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoport Vizuális Kommunikáció 5-8. modul kutatás bemutatása volt. A program kezdéseként Koczkáné Sárközi Ilona vizuális- és környezetkultúra tanár, mesterpedagógus és Gergelyné Kiss Melinda informatikai és matematika szakos tanár tartottak bemutatót az ötödik osztályosok vizuális kommunikáció órájából, majd kezdetét vette a Szakmódszertani műhely egy témáról szóló tájékoztatóval, majd végül a tanári posztereket és az órákon készült diákok munkáit tekinthették meg az esemény résztvevői.

A kiállítást Kárpáti Andrea DSc, egyetemi tanár és a Kutatócsoport vezetője nyitotta meg. 

- A kiváló pedagógusok és a kiváló egyetemi környezet, egyetemi vezetés miatt választottuk a Magyar Tudományos Akadémia Vizuális Képesség Kutató Csoportja kísérleti színhelyének ezt a művészetbarát iskolát. A készülő új tantervek, tankönyvek, programok ebben az iskolában is születnek. Az itt folyó pedagógiai szakmai munkát országszerte példaként emlegetik. – mondta Dr. Kárpáti Andrea.