Szemereyné a Fidesz polgármesterjelöltje

2014 jún 12
Megosztás
Szemereyné Pataki Klaudia

Csütörtökön este egyhangúlag Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármestert jelölte a párt helyi szervezetének tagsága a polgármesteri posztra. Unikum egy nő a bika Fidesszel szemben.

 

Nagy napja volt 2014 június 12. a Szemerey családnak. A képviselő-testület - zárt ülésen - Szemerey Andorné Törös Olgát, Kecskemét köztiszteletnek és szeretetnek örvendő olimpikonját, testnevelőjét, sportolók generációinak felnevelőjét jelölte díszpolgárnak. Este pedig egy másik Szemerey, a Pataki Klaudia lett a főszereplő. Zombor Gábor ugyanis leköszönt, azonnal meg kellett kezdenie az egészségügyi államtitkári munkát. 

Zombor az esti elnökségi ülésen, majd az alapszervezeti összejövetelen Szemereyné Pataki Klaudiát jelölte utódjául.

Az újdonság és szokatlan annyi volt az ülésen, hogy az egyedüli polgármesterjelöltről nem titkos, hanem nyílt szavazáson kellett a tagoknak színt vallani. Nem volt ellenérv, Szemereynét egyhangúlag jelölték és kerül a javaslat a pártközpontba.

Annyi biztos, a Fidesz országos pártpolitikájával szembe mentek a Kecskemétiek azzal, hogy egy nőt jelöltek. Igaz ilyen szempontból Klaudia unikumnak számít a pártban, mert amikor nyolc éve Horváth Zsoltot jelölte egyik országgyűlési képviselőnek a pártközpont, akkor Klaudia javasolt egy ellenjelöltet is, Varga László tiszteletest.