Szilárd mézzel gyógyítanak magyar gyógyszerészek

2016 jan 10
Megosztás
szilárd mézpasztilla

Magyar gyógyszerészek csapata hosszú évek munkájának eredményeként fejlesztette ki a Floney® Mézpasztillát, amely kiváló lehetőséget biztosít a megfázás megelőzésére és kezelésére egyaránt. Maga a technológia innovatív és távlatokba mutató, mert egy új aktív hordozóanyagra, a szilárd mézre épül.

Magyar gyógyszer-technológiai kutatás fejlesztés eredményeképpen jött létre a Floney® Mézpasztilla, az emberiség által használt és kedvelt egészséges élelmi anyagból, a mézből. Ez a merőben innovatív, megfázás megelőzésére és kezelésére szolgáló termék egyesíti magában a tradíciót és természetességet, a modern tudomány lehetőségeivel.

- A termékcsalád létrejöttét 3 és fél év fejlesztői munka előzte meg, hogy a követelményeknek megfelelő termék jöjjön létre. Rengeteg kísérlet és munka után végül eljutottunk a megoldáshoz. Az alapelgondolás, a méz és a gyógynövények harmóniája. A Floney® Mézpasztilla az eljárástól kezdve a késztermékig egy magyar innováció, kutatás fejlesztés eredménye, ami magyar mézből készül. Maga a technológia innovatív, és távlatokba mutató, mert egy új aktív hordozóanyagra, a szilárd mézre épül. Ez belépő lehet egy új gyógyszerforma kialakításához. A termékcsalád kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, nincs benne színezőanyag, térfogatnövelő, tartósítószer - mondta Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész, a Floney® Mézpasztilla feltalálója.

A szakember elmondta: a termék nagy előnye, hogy magas ozmolaritása okán vizet von el a környezetéből, ezáltal csökkenti a gyulladt, fájdalmas szövetek duzzanatát, csökkentve ezzel a fájdalmat és a gyulladást. Emellett a kórokozóktól is elvonja a vizet, meggátolva ezzel szaporodásukat. Antibakteriális, antivirális és antifungális hatású, rezisztencia nem alakul ki használatakor. Eredményes segítség a torokgyulladás ellen, valamint a köhögéscsillapításban, a köptetésben és a légzéskönnyítésben egyaránt. 

- A célunk az, hogy olyan természetes megoldásokat kínáljunk a betegeknek, pácienseknek, ami mögött szakértelem és szakmai elhivatottság áll. Szándékunk ötvözni a tradicionális gyógymódokat a korszerű gyógyszer-technológiai megoldásokkal. A gyógyszertárak kínálatában számtalan tabletta, kapszula, oldat van, ezért gondoltuk, hogy valami „szokatlannal” állunk elő.  Zsebre tehetjük, a mézet anélkül, hogy csupa ragacs lenne a zsebünk, vagy a kezünk.  Bárhová magunkkal vihetjük, akár a munkába is, ha nem engedhetjük meg magunknak a beteg állományt egy megfázásos influenzás időben. Használhatjuk terápiaként és prevencióként is. Biztonsággal alkalmazhatja mindenki, hiszen kizárólag a gyógyszertárból szerezhető be, ami garancia a minőségre. Ha valaki ezt használja, érezni fogja, hogy hatékony, praktikus és nem utolsó sorban finom, természetes készítmény  - tették hozzá a kutató gyógyszerészek.