Szívélyes fogadtatás Kanadában

2013 szep 23
Megosztás

Bronzérmesek lettek a kecskeméti fiú röplabdások a Kanadában rendezett Nemzetközi Gyermek Játékokon. A lány kosárcsapat negyedik lett.

 

Nagyon sok szeretettel fogadták a kecskeméti delegációt a kanadai Windsorban augusztusban. A több ezres hely magyar kolónia külön estet is rendezett a hazai vendégeknek, ahol mindkét fél megajándékozta egymást (képünkön). Vörösmarty Attila, a belváros képviselője lapunknak elmondta: a szükséges akklimatizálódás miatt kicsivel hamarabb kiutaztak a játékokra, meglátogatták a Torontóban élő nagy számú magyar kolóniát, illetve voltak a Niagara vízesésnél is.  Megtudtuk: a rendezvény kiválóan volt szervezve és nagyszerű versenyeket láthatott  a közönség, amelyen a Tóth Péter vezette fiú röplabda csapat bronzérmes lett, az ifj. Tóth Viktor által irányított leány kosárcsapat pedig a negyedik helyen végzett. Az Adamik Zoltán által felkészített atléták is sikeresen szerepeltek, igaz nem szereztek érmeket, de eredményeik mindenképpen biztatóak, mert akik előttük végeztek korban néhány évvel idősebbek voltak.

Mint ismert: a kecskeméti képviselő-testület egyhangúlag támogatta 2010-ben, hogy a város képviseltesse magát 2016-ig minden évben a Nemzetközi Gyermek Játékokon. A "Gyermek Olimpiát", 14-éves korig rendezik meg, ezért Kecskemét az ebben a korosztályban a legsikeresebb látványsportágakkal nevez. Az utazáshoz  a sportiskolán keresztül a város, valamint a klubok is hozzájárulnak, de mivel távoli országról van szó, elengedhetetlen a szülők anyagi segítsége is. 

 

A Nemzetközi Gyermek Játékok (International Children's Games) szlovén kezdeményezésre 1966-ban került először megrendezésre. A rendezvény célja a 15 év alatti korosztály számára lehetőséget biztosítani egy olyan kombinált eseményen történő részvételre, amely a sportversenyeken, valamint a mellettük zajló kulturális programokon keresztül igyekszik népszerűsíteni az olimpiai eszmét, az egymás iránti toleranciát, a különböző nemzetek közötti megértést.

A versenyt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismeri és támogatja, melynek programja és külsőségei megegyeznek az Olimpiai Játékok programjával. A játékok iránti érdeklődés és annak méretei megközelítik sok sportág kontinens- és világversenyének méreteit

 

Címke: