Szobonya Zoltán Megyei Emléknap

2016 szep 27
Megosztás

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése az idén megalapította a dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknapot. Ezzel a megemlékezéssel az 1945 és 1961 közötti időszak hőseinek és áldozatainak szeretnének méltó emléket állítani és kifejezni őszinte tiszteletüket és együttérzésüket.

 Az első oklevélátadással egybekötött ünnepséget 2016. szeptember 29-én, csütörtökön 15.30-kor tartják a megyeháza tanácstermében (Kecskemét, Deák tér 3).

A rendezvényen beszédet mond Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, előadást tart M. Kiss Sándor történész és ünnepi műsort ad a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kórusa, valamint Miklósné Faragó Csilla, a Kecskeméti Kodály Zoltán Általános és Középiskola M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti iskolájának tagintézmény-vezetője fuvolán.

 A Megyeházán tartott megemlékezést követően a jelenlévők ellátogatnak a kecskeméti börtön falánál, Dr. Szobonya Zoltán emléktáblájánál 17.00 órakor kezdődő megemlékezésre.