Szombaton helyi termék ünnep Kecskeméten

2017 szep 28
Megosztás
helyi termékünnep

A Kecskemét Város Napja programsorozathoz kapcsolódva hagyományőrző programok várja az érdeklődőket az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szeptember 30-án a VII. Őszi Helyi Termék Ünnepen.  

Kecskemét főterén minden korosztály számára érdekes és szórakoztató, az őszi betakarítási munkálatokhoz kapcsolódó programokat, úgymint szőlőpréselés, mustkészítés, borkóstoló garantálja a kellemes időtöltést. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, fakörhinta, betyárbemutató, népi játékok, kézműves udvar, bábelőadás várja az érdeklődőket. A gyerekeket pecsétgyűjtő játékkal, kézműves foglalkozásokkal, terményüveg-készítéssel, a Szentkirályi Önkormányzat és Varga Imre termelő jóvoltából kukoricamorzsolással és -darálással, fajátékokkal, állatsimogatóval, pónilovaglással várjuk. A színpadon fellép a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda, a helvéciai Kenderkóc Tánccsoport, a Grapevine Show Dance Club, a tiszaalpári Bársony Mihály Néptánccsoport, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület. Az esti jó hangulatról a Bor 'La Bor együttes és a Dockers Party Zenekar gondoskodik 19 órától. 

A rendezvényen jelenik meg együtt első ízben a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek: Dimenzió Borászat, Varga Birtok Kft., Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Keresztesi József és Hetényi József, Polyák Borászat, Damax Kft. Boraik a helyszínen megkóstolhatók, illetve meg is vásárolhatók.

Külön standon láthatják a Ballószögi Értéktár kiállítását, az újjáalapításának 160. évfordulóját ünneplő Kerekegyháza „Alföldi életképét”, kiállítását, kézműveseinek bemutatóját, Jakabszállásról Kecső Gizella gobelin kiállítását és vásárát, valamint a jakabszállási standon madáretetőt is készíthetnek a gyermekek és kukoricát is morzsolhatnak. A helvéciai Balogh Borház borait is megkóstolhatják. Bemutatkozik a kunbaracsi Homokgyöngye Kertészet is.

A kézműves udvarban elsajátíthatják a népi kismesterségek rejtelmeit Kovács Zsolt bőrdíszművestől, Bánföldi Ferenc fazekas mestertől, Bedő Istvánné vertcsipke készítőtől, Barcsik Sándorné népi iparművész szövőtől, Apró Tamás fafaragótól.

Az Aranyhomok Életmód tábor képes beszámolóját is megtekinthetik a vendégek, amelyen 10 térségi település 100 tanulójával vett részt augusztus 21-től 25-ig.

Ezen alkalommal ünnepli 4. évfordulóját a Kecskeméti Tanyai Termék Piac is. Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándék- és élelmiszerkínálattal várja vásárlóit. A helyi gasztronómia is képviselteti magát. Kökény Sándor sült hurka, kolbásza igazi ínyenc csemege lesz. Különlegességnek számít az agyagedényben, parázson főzött babgulyás. Közkívánatra a Kecskeméti Sörmanufaktúra is jelen lesz kézműves söreivel.

A „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” c. projekt megvalósításához kapcsolódóan az egészséges életmódra nevelés jegyében Aranyhomok Egészségnapot szervezünk. Az ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadáson, különböző felméréseken masszázzsal, íriszdiagnosztikával, biorezonanciás felméréssel, hajdiagnosztikával, testzsír és testtömeg meghatározással, vérnyomásméréssel, dietetikai tanácsadással, állnak rendelkezésre azok számára, akik fel szeretnék térképezni egészségük állapotát, akiknek fontos az egészséges életmód, illetve meg kívánják előzni a különböző betegségeket. 

A programokon való részvétel ingyenes. Nyitva tartás: 10-től 20 óráig.

Információ, részletek: 

http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu,  

www.facebook.com/akegyesulet, 

info@aranyhomok.hu

 
Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen