Szoros meccsen nyert a Jászberény a KTE Duna Aszfalt ellen

2018 már 8
Megosztás

Az utolsó negyedben hatalmasat küzdöttünk, mínusz tízről átvettük a vezetést, a hajrát azonban Nelsonék bírták jobban.

KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-Jászberényi KSE 68–73 (18–20, 16–12, 15–27, 19–14)

KTE: Pongó 4, Thompson 10, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 13/9, Karahodzsics 11. Csere: Wittmann 18/18, Molnár M. -, Horváth K. -.

JKSE: Nelson 18/12, Rakics 14/9, Wallace 2, Lucsics 19, Sejfic 14. Csere: Molnár M. -, Kerpel-Fronius 2, Cseh 4.

Nelson talált be először a mérkőzésen, Dramicanin triplájával viszont azonnal átvettük a vezetést. Hol mi, hol pedig ellenfelünk vezetett, a negyed felénél viszont egy kicsit beragadtunk, a Jászberény Nelson hármasával 15-8-ra lépett meg. Thompson révén zárkóztunk, de jött a válasz Sejfictől. Wittmann talált be kintről, ugyanezt tette a túloldalon Rakic is. Újfent csapatkapitányunk volt eredményes, dobása hármat ért, majd Pongó utolsó másodperces ziccerével ért véget az első tíz perc (18-20).

Karahodzic kosarával sikerült egyenlítenünk, majd Dramicanin távolijával a vezetést is átvettük (25-22). Kiélezett játék zajlott a pályán, inkább a küzdés dominált. Jól védekezett a Jászberény, nem tudtunk tetemesebb előnyt kialakítani, a nagyszünetben 34-32-re vezettünk.

Thompson kettese nyitotta a második félidőt, Sejfic és Rakic révén ellenfelünk azonban átvette a fórt (36-37). Pontatlanok voltunk, Nikola Lazic együttese pedig jól használta ki hibáinkat, Nelson irányításával 46-41-es vezetéshez jutott. Djerasimovic büntetőivel kettőre jöttünk fel (44-46), ám az utolsó két és fél perc a vendégeknek kedvezett, kétszámjegyű különbséget alakítottak ki, tízpontos hátrányban várhattuk a záró felvonást (49-59).

Két percig nem született kosár az utolsó etapban, Dramicanon büntetői után viszont Wittmann dobott egy hármast, Karahodzic dupláját követően Djerasimovic ziccere is a helyére ment. Wittmann újabb triplájával már nálunk volt az előny, három percig gólképtelen volt ellenfelünk, jól működött a védekezésünk, illetve nem igazán adtunk második esélyt (61-60). Rakic szerezte meg az első JKSE-pontokat a negyedben, majd 63-63-nál Lucic dobott egy tempót (63-65). Utolsó perc volt már ekkor, nem sikerült betalálnunk, Nelson viszont nem hibázott kintről, ezzel tulajdonképpen eldöntve a lényegi kérdéseket. Próbálkoztunk még a faultokkal, de reális esélyünk nem volt már a győzelemre, 68-73-as végeredmény született.

Forray Gábor: -Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelten nyert. Nem a JKSE érdemeit kisebbítve, de a harmadik negyedbeli rossz védekezésünk pecsételte meg a sorsunkat. Egész meccsen hetvenhárom pontot kaptunk, a harmadik etapban azonban huszonhetet, ami sok. Tízpontos hátrányból visszajöttünk, egylabdás meccs volt, a végén Nelson bedobta a hármast. Sok támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelüknek, ez is probléma volt. Megyünk tovább, nem fogunk búslakodni. Kikaptunk, ezen már nem tudunk változtatni, szombaton újabb mérkőzés vár ránk.