Szoros végjátékban győzött a KTE-Duna Aszfalt

2017 nov 20
Megosztás

KTE-Duna Aszfalt - MAFC 83-77 (21-19, 15-19, 26-22, 23-17)

KTE: Pongó 5/3, Thompson 16/9, Derasimovic 18/6, Dramicanin 19/6, Karahodzic 7 Csere: Wittmann 13/6, Molnár 2, Horváth 3/3.

MAFC: Hot 18/9, Lakits -, Misek 4, Davis 18/3, Cvetkovic 8/6 Csere: Neighbour 19/3, Fodor 10/6, Debreceni -.

Dramicanin hármasával indult a találkozó, az első MAFC-pontokat Cvetkovic szerezte. Kiegyenlített volt a játék, a negyed közepén viszont Hot és Neighbour kosarai után kicsit meglépett ellenfelünk (9-13). Pár perc elteltével Dramicanin büntetői után újból nálunk volt az előny, ami ki is tartott az etap végéig, 21-19-cel várhattuk a folytatást.

A második játékrészben Thompson tripláival nőtt a fór, 27-19-et mutatott az eredményjelző. Fodor Márton talált be kintről, lendületbe jött csapata, Neighbour duplájával át is vették a vezetést (29-30). Molnár Márton kosarával zárkóztunk, ám Hot egy perccel a vége előtt újabb hármast süllyesztett el a gyűrűnkben, Derasimovic még válaszolt, félidő, 36-38.

10-0-s futással indítottunk, Thompson 6, míg Dramicanin 4 pontot vállalt (46-38). Derasimovic volt eredményes kintről, ekkor volt a legnagyobb a differencia (49-40). Számunkra rossz periódus következett, a MAFC kihasználta hibáinkat, visszajöttek egálra (53-53), majd Davis büntetőjével náluk volt a vezetés. Horváth Kristóf triplájára felelt Cvetkovic, végül 60-60-nal fordulhattunk rá az utolsó tíz percre.

Aki izgalmas záró etapra számított, az nem csalódott. Óriási küzdelem folyt a pályán, Wittmann hármasával sikerült egy kicsit meglépnünk (71-64). Inkább mi diktáltuk a ritmust, ellenfelünk futott az eredmény után. Nem egy olyan kosár volt, ami lélektanilag nagyon jókor jött, a csapat és a közönség egymásra talált, végül szoros végjátékban megszereztük a győzelmet (83-77).

Forray Gábor: -Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, az előző két találkozón nem játszottunk jól, szerencsére csak egy-két negatív hang jutott el a fiúkhoz. A többség a csapat mellett állt, a kritikus pillanatokban ma is átlendítettek minket a holtponton. Megharcoltunk a győzelemért, Jovica Arsic is említette, hogy sok támadólepattanót szedtünk. Minden labdáért megharcoltunk, nem játszottunk jól, de nagyon akartuk ezt a sikert. Gratulálok a MAFC-nak, jó kosárlabdát játszottak. Azt kaptuk tőlük, amire számítottunk, kellemetlen perceket okoztak nekünk. A MAFC-ra nem lehet legyinteni, ez már nem az a csapat, mint az előző években. Most egy komoly csapat, komoly játékosokkal, másoknak is meg fog gyűlni a baja velük. Jól fog jönni a szünet, vannak dolgok, amikben javulnunk kell.

Jovica Arsic: -Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek. Már a meccs elejétől faultproblémákkal küzdöttünk, Dusan Czvetkovicnak már négy személyi hibája volt a második negyedben. Emiatt Bennet Davisnek közel negyven percet kellett játszania, ezáltal nem volt energiája, hogy a mérkőzés végén elvállalja a fontos dobásokat. Sok támadólepattanót engedélyeztünk a KTE-nek, megérdemelten nyertek.