Találd meg a neked való sportágat

2016 jún 7
Megosztás
Nagy sportágválasztó Kecskemét

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a városi Sport Munkacsoporttal együttműködve rendezi meg VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót. A rendezvényt 2016. június 10-én péntek 9 és 16 óra között lesz a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában és kültéri sportpályáin. 

A nagy látogatottság garantált, hiszen a rendezvény a széchenyivárosi oktatási intézményekkel együttműködve lesz lebonyolítva. Az iskolák között versenyt írtak ki, amely elsősorban a mozgósításról szól. A megjelenő iskolai létszám alapján az oktatási intézmények értékes sporteszköz díjazásban részesülnek.  Legalább harminc sportág, és ahhoz tartozó egyesület fog megjelenni egy időben, melyeket a gyerekek kipróbálhatnak. A hagyományos sportolási lehetőségeken kívül egyediekkel is megismerkedhetnek, pl a parkourral vagy a freestyle focival. Az esemény keretében egy-egy sportág meg tudja szólítani a gyerekeket, ugyanakkor teret, lehetőséget nyújtanak a kecskeméti kluboknak, hogy sportolóikon keresztül, személyes találkozás keretében népszerűsítsék saját sportágukat. Idén a kiemelt vendégek a riói olimpia résztvevői, Boronkay Péter paratriatlonista, valamint Csonka András paralimpikon asztaliteniszező. 

A szervezők úgy gondolják, hogy e rendszeressé váló rendezvény a sportolás népszerűsítésén, a szabadidő hasznos eltöltésén túl, nagyon sokat tud segíteni a tolerancia erősítésében.

A Nagy Sportágválasztó után 16:30-kor Sportfórum lesz, amelyen a város sportirányításának vezetői is részt vesznek előadóként és válaszolnak a sporttal kapcsolatos kérdésekre: Leviczky Cirill, a város sportjához kapcsolódó Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke, Bogasov István, a Sport Munkacsoport vezetője, Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. valamint Finta Zita, a KMJV Polgármesteri Hivatal Városstratégiai Iroda vezetője. A sportfórum helyszín a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Közösségi Csarnoka. (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 11.)