Térfigyelő kamerák fülelték le a kerékpártolvajt

2016 nov 9
Megosztás
kerékpártolvaj

Szerdán a Kecskeméti Városrendészet és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közös akciója révén fogtak el egy kerékpártolvajt Kecskemét belvárosában.

Alkalom szüli a tolvajt – és ezt az ősrégi mondást november 9-én, szerdán újra beigazolta az élet. Hiába a belvárosi nagy forgalom, fényes nappal is könnyedén megszabadíthatnak bárkit az értékeitől, ha nem elég körültekintő, vagy egyenesen elővigyázatlan a bűncselekmény áldozata.

Szerdán délelőtt a rendőrség épületében lévő irányítóban a szokásos gyakorlat szerint ellenőrizte a térfigyelő kamerákat a Városrendészet ügyeletes munkatársa, mikor egy gyanúsan viselkedő fiatal férfit észlelt. A közterület-felügyelő tulajdonképpen arra figyelt fel, hogy a férfi, aki kapucnival próbálta eltakarni az arcát, már jó ideje a Malom Központ bejárata mellett elhelyezett kerékpárt leste.

A bűncselekmény előkészületei közben a kapucnis férfi nem is sejthette, hogy a Városrendészet munkatársa a térfigyelő kamerával figyelte az eseményt, és a helyzetre ráközelítve rögzítette is a történteket. A gyanú sajnos nem sokára be is igazolódott: a fiatal férfi miután észlelte, hogy a kerékpár nincs megfelelően lezárva, arra felszállt és elhajtott vele.
A térfigyelő kamerát kezelő ügyeletes riasztása alapján a közös szolgálatot ellátó járőrpáros: a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőre és a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelője gyorsan a helyszínre érkezett. Mivel a kerékpárt eltulajdonító személy már nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt, így beazonosítását követően a tolvajt elfogták és a Kecskemét Rendőrkapitányságra előállították. Az elsődleges intézkedéseket követően az eljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja le.

Rövid adatgyűjtés keretében sikerült felkutatniuk az eltulajdonított kerékpár tulajdonosát is.