Térfigyelő kamerák segítségével buktak le az illegális hulladéklerakók Kecskeméten

2018 feb 22
Megosztás
térfigyelő kamera

Az elmúlt időszakban, két esetben is illegális hulladéklerakást észleltek a térfigyelő kamerákat ellenőrző Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői. Mindkét eset az Erzsébetvárosban történt.

A sajtóban nagy visszhangot kapott illegális hulladéklerakás visszatérő problémát jelent városunkban is – amely ellen évek óta a legkülönbözőbb eszközökkel és a leghatározottabban lép fel a Kecskeméti Városrendészet. A járőrözés, a célzott megfigyelés, vagy például egyes kritikus területek kiemelt ellenőrzése mellett a közterület felügyelők a legmodernebb felderítési technikákat is bevetik a városképet elcsúfító illegális hulladéklerakókkal szemben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság épületében működő kameraszobában a térfigyelő szolgálatot ellátó közterület-felügyelők észlelték minap, hogy a Zöldfa utca Praktiker Áruház mögötti részén található vízelvezető árokban ismeretlen elkövető illegális hulladékot helyezett el.

Az ismeretlen elkövető kilétének, érkezési- és távozási útvonalának meghatározása érdekében visszaellenőrzésre kerültek a cselekményt megelőző időszakban rögzített kamerafelvételek.

A kamerák felvételei alapján megállapítható, hogy az esti órákban a Gödröstemető utcai játszótér mögötti lakótömbből érkező és ugyanoda távozó ismeretlen személy az általa húzott kézikocsiról különböző fajtájú hulladékokat borított le a fent említett úttest melletti vízelvezető árokba. 

Néhány nappal korábban pedig ismeretlen személy kézben vitte ki és dobta a vízelvezető árokba az illegális hulladékot.

Mivel az illegális hulladék nagy valószínűséggel veszélyes hulladékot is tartalmazott, így bűncselekmény gyanúja merül fel, ezért a Kecskeméti Városrendészet minkét esetben feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányság felé.