Térségi versmondó verseny Kecskeméten

2017 ápr 25
Megosztás

A család nemzetközi napjához (május 15.) kapcsolódóan rendezi meg a Katona József Színház, a Hírös Város Turisztikai Központ és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a TÉRSÉGI VERSMONDÓ VERSENYT  május 20-án 10.30 órától.

A megmérettetésre a Hírös Városi Turisztikai Központ (régi Városi Mozi) ad helyszínt, témája a család, mint a béke és a szeretet forrása, családi kapcsolatok, kötelékek.  

A versenyen négy korcsoportban mérik össze tehetségüket a jelentkezők: gyermek kategóriában 7-10 éves korig, 11-13 évesig, 14-18 éves korig és 19 évtől a felnőtt korosztály. A jelentkezőknek egy szabadon választott verssel lehet jelentkezni a térségi települések oktatási intézményeiből. A felnőtt korosztályból Kecskemétről is várják a jelentkezőket. A szabadon választható vers a magyar-, vagy világirodalom olyan alkotása lehet, amely a családról, szeretetről szól. Akár klasszikus, akár kortárs költők műveit is választhatják.

A zsűri elnöke: Sirkó László, Bács-Kiskun Megyei Príma Díjjal és Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész. A zsűri tagjai: Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, a Nemzet Művésze, Sárosiné Orbán Edit, a Katona József Gimnázium és Számítástechnikai Szakközépiskola drámapedagógusa és Koleszár Márta, a Katona József Könyvtár Gyermekvilág részlegének vezetője.

A kategóriánkénti első három helyezett jutalma értékes könyvutalvány és oklevél.

A belépés és a jelentkezés ingyenes. 

A versenyre jelentkezni lehet a következő címen a mellékelt jelentkezési lap eljuttatásával: 

rendezveny@hiroskozpont.hu

Információ: 76/501-176     www.hiroskozpont.hu

Jelentkezési határidő: 2017. május 5. péntek

Együttműködő partner: Toll és Ecset Alapítvány

A rendezők szeretettel várnak minden kultúra iránt érdeklődő jelentkezőt!