Több mint 2,5 tonna húst vontak ki a forgalomból Kalocsán

2017 dec 27
Megosztás
hústermékek

Több mint 2,5 tonna erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. 

A közlemény szerint az üzemben nem tartották be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja.     Az üzemben a hűtött hulladéktárolót főzésre használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. A szakemberek számos, élelmiszerbiztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkezett terméket is találtak.

A hatóság elrendelte a budapesti székhelyű Vén Família Kft. kalocsai üzemében lefoglalt állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

A 2011-ben alapított családi vállalkozásnak Kiskőrösön, Nagykőrösön, Hajdúszoboszlón, Debrecenben, Dabason, Makón, valamint a fővárosban van üzlete.

Honlapjuk szerint: “A Vén Família missziója, hogy kalocsai üzemünkből folyamatosan jó minőségű, helyi ízlésvilágú, családi receptúra alapján, hungarikumnak számító kalocsai paprika felhasználásával, kizárólag hazai sertés és marhahúsból készülő, finom húsipai termékekkel lássuk el fogyasztóinkat, reális árszínvonalon”.

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem