Továbbra is népszerűek a Neumann János Egyetem képzései a jelentkezők körében

2018 ápr 20
Megosztás

Az előzetes felvételi statisztikákból jól látszik, hogy a gazdasági és műszaki képzés ebben az évben is mindent visz a Neumann János Egyetemen. A tavalyi évben az intézményt megjelölő hallgatók létszámához képest az idei mutatók máris magasabbra rúgtak, a felsőoktatásba történő jelentkezés első körében a felvételizők egyre inkább értékelik a gyakorlatorientált, modern oktatást az Egyetem kecskeméti és szolnoki képzési helyein.

A 2018 szeptemberétől új karral bővülő intézmény iránti bizalmat jelzi, hogy a tavalyi első körös jelentkezések statisztikái szerint a korábban már elérhető szakok idei stabilitása mellett az új Gazdaságtudományi Kar (GTK) kecskeméti képzési helyű szakjai iránt is megugrott a kereslet. A Karon induló szakok többsége már az előző években is elérhető volt a továbbtanulni vágyók számára, más karok gondozásában. Így a tavalyi eredményekkel összehasonlítható fejlődés figyelhető meg például a gazdálkodási és menedzsment szakon ahova több, mint másfélszer annyian jelentkeztek, valamint a nemzetközi gazdálkodási alapszakon, melyre dupla annyi jelentkezés érkezett, mint tavaly ilyenkor.

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar idén ismét növekedést mutat a jelentkezők tekintetében, a logisztikai mérnöki alapszak egyre növekvő népszerűségéről árulkodnak a számok is, a tavalyi jelentkezőkhöz képest az idei mutatók közel 150 jelentkezővel többet mutatnak.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon az előző évekhez hasonlóan továbbra is a kertészmérnöki alapképzés a húzó szak. A Pedagógusképző Kar legnépszerűbb képzése az óvodapedagógus alapszak, csakúgy, mint a tavalyi évben, de az újonnan induló közösségszervezés szakra jelentkezők létszámára is büszke lehet a Kar.

A szolnoki képzési helyű Gazdálkodási Karra összességében többen jelentkeztek, mint 2017-ben, a Kar legkeresettebb szakja a kereskedelem és marketing alapszak.