Új atlétikapálya épül a Széktóiban

2014 ápr 3
Megosztás
új kecskeméti  atlétika pálya látványterve

Több mint egymilliárd forint állami költségvetési forrásból korszerűsödik a kecskeméti Széktói Stadion, amely magában foglal egy új atlétikai centrumot is, mivel a régi korszerűtlen.

 

Az 1962-ben átadott Széktói Stadionban a labdarúgópálya mellett megépült egy körben hatsávos, a célegyenesben nyolcsávos salakos atlétikapálya. A 2002-ben meghirdetett Országos Stadionfelújítási Program keretében a nemzetközi szabványoknak megfelelően a pályát nyolcsávossá alakították. A pálya salakborítású és mára balesetveszélyessé vált. A tavaszi és őszi időszakban a pálya a vízelvezetés hiánya miatt lényegében használhatatlan. A létesítményhez nem épültek öltözők és szociális helyiségek sem. Mindezek mellett azért is van szükség a beruházásra, mert a korszerűsítés előtt álló Széktói Stadion futballpályáját aréna jellegűvé kell alakítani, ezért az atlétika pálya kikerül a játéktér mellől.

Jelenleg a létesítmény ad otthont a versenyszerűen sportoló atléták edzéseinek és versenyeinek, itt kerülnek lebonyolításra a városi és megyei szintű alapfokú és felmenő rendszerű diákolimpiai versenyek, a fogyatékkal élők atlétikai versenyei, valamint számos munkahelyi és szakmai alapon szerveződő rendezvény atlétika versenyszámai. A város több köznevelési intézménye itt végzi el a tanulók atlétikai felmérő futását, illetve alkalmanként a létesítményben tartja testnevelés óráját. Ez utóbbi a mindennapos testnevelés bevezetésével egyre nagyobb jelentőséget kap.

A beruházással a létesítmény szinte minden sportág felkészülését segíti majd, a fiatal atléták előtt új távlatok nyílnak, valamint lehetőség lesz rangos hazai és nemzetközi atlétika versenyek rendezésére. Ezen túlmenően az új pálya kiemelkedő szerepet játszik majd a lakosság szabadidősportjában, a rekreációs tevékenységének segítésében.

Az atlétikai centrum várhatóan a stadion korszerűsítésével együtt 2015 júniusára fog elkészülni.

 

Címke: